Bunun nedeni nedir nasıl bir mantığı var? Kapı mantara çarpınca az ileri almak isterken az kalsın arkadaki arabaya çarpacaktım.




 

elektronik el freni de otomatik bırakmaz kendini, hava yastığı da çalışmaz. araba kapısı açıkken hareket etmemeli, bundan dolayı sürüş destek veya güvenlik özelliklerinin önemli bir kısmı çalışmaz.

reanarchy

Yokuş kalkış destek sismlerinin araçtan araca değişebilecek türleri var. eğim derecesi de önemli. Belli dereceden az olan eğimlerde bu sistem devreye girmiyor.

Erva

"Kapı açıkken yokuş kalkış desteğini devre dışı bırak" diye bir yazılım, ya da kapı müşüründen sinyal alınca devre dışı kalan bir sistem olacağını sanmam.

Acaba az eğime denk geldiniz de araç yokuşu mu algılamadı? Ben olsam tekrar dener emin olurum, ama ciddi bi yokuşta denemeli emin olmak için.

John Bloor

araç vw grubuysa şöför kapısı olayında ir sürü saçmalığa sahip.

alp9900

frene güçlü şekilde basmayınca kalkış desteği devreye girmeyebilir.

yazar yazmaz yazan yazar

Emniyet kemeriyle alakasi olabilir mi?
Bende kemeri cikarinca auto hold aciksa el frenini cekip destekleri devre disi birakiyor.

Arabadan iniyorsun diye yapiyor bunu. Kapiyi actiysan herhangi bir destek vermemesi normal.

divit

Zaten cevaplar verilmiş ama bir örnek de ben vereyim, benim aracım da viteste ise kapıyı açtığınız an emniyet kemeri takılı olsa dahi vitesi boşa alıp el frenini çekiyor. Vites boştayken açınca yine el frenini çekip sesli ve yazılı uyarı veriyor napıyorsun hacı diye.

orient blue
1

mobil görünümden çık