Anneme bir telefon alıcam. En son 5-6 sene önce 3 adet Huawei almıştım kendime ve çevreme, telefonlar son damlasına kadar zevkle kullanıldı. O yüzden Huawei telefonların çok iyi olduğu düşüncesi hakim bende.

Fakat şimdi son durum nedir? Amerika ambargo uyguluyordu, Google vb store desteğini kaldırmıştı. Huawei de kendi uygulama mağazasını açtı diye biliyorum. Whatsapp'tır temel birkaç uygulamadır yüklerken sorun yaşar mıyız?

Güncel telefon modelleri de epey iyi görünüyor ama yüklemelerde sorun olacaksa maceraya da gerek yok sanki.

 

1-2 hafta önce ben de araştırdım. neredeyse hçbir uygulamada sorun yok.
hatta mevcut android telefonu huawei'lere direkt olarak kopyalayabiliyorsunuz.

ha ben yine de almadım o ayrı :)

teritori

Vakti zamanında kuzenim p30 pro (sanırım) kullanıyordu tabii o zamanlar Google Android desteği vs vardı ama o bir çok konudan dert yanıyordu. Dert yandığı noktalardan bana göre en çarpıcı olanı telefonun anormal biçimde veri kullandığıydı. Misal aynı kişiyi baz alalım, aynı uygulamaları kullanıyor olsun.
Bir telefonda aylık 4 gb veri kullanıyorken Huawei telefonda 9 GB veri kullanıyordu.

Android meselesi patlak verince aradaki veri kullanım farkının nasıl olduğu ortaya çıktı. Her hareketini Huawei kendi veri merkezine kopyalama yapıyormuş. Diyeceksiniz ki, bunu her marka, her işletim sistemi yapıyor. Evet her marka yapıyor olabilir ama bunu gizliden değil, belirli prosedürlere, belirli çerçevelere uygun olarak yapıyor. Gizlice verileri kopyalayan şirket şuana kadar ortaya çıkmayan daha neler yapıyordur kim bilebilir?

Sırf bu sebeple bile Huawei markasını alternatif olarak bile değerlendirmiyorum şahsen.

skzr

Huawei telefon mu kaldı allasen :)

Samsung S22 al geç.

Cesario

Benim eski telefonum huawei ydi. Google store desteği vardı o zamanlar. Yenilemek gereğince yeni durumu göze alamayıp samsung aldım. Kullanışlılik, pratiklik ve arayüz olarak huawei nin yanından geçemez mevcut telefonum.

crimson man
1

mobil görünümden çık