Sirket olarak vergi/fatura islerine dair uyusmazlik yasadigimiz bir firma var. Maille olan yazismalara israrla cevap vermeyip telefon uzerinden bilgilendirme yapiyorlar. Dava surecinde delil olmasi acisindan, karsi tarafa ses kaydi aldigimiza dair bilgilendirme yaparak toplayacagimiz veriler mahkemede delil olarak kullanilabilir mi?




 

Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun 199. maddesi der ki,

"Uyuşmazlık konusu vakıaları ispata elverişli yazılı veya basılı metin, senet, çizim, plan, kroki, fotoğraf, film, görüntü veya ses kaydı gibi veriler ile elektronik ortamdaki veriler ve bunlara benzer bilgi taşıyıcıları bu Kanuna göre belgedir."

elbette kullanabilirsiniz.

gottacatchemall

karşı tarafın rızası hukuka uygunluk sebebidir. delil yerine de geçer. hatta karşı taraftan rıza almasaydınız dahi başka türlü bir ispat şansı kalmadığı açıksa, mahkemeler yine delil olarak kabul etme eğiliminde (her ne kadar kanunda hukuka uygun toplanmayan deliller yargılamaya esas alınamaz dese de)

kel aynak kusu

Evet, ancak bilgilendirmenin ilgili ses kaydında bulunması gerekir. Dolayısıyla her aramada ses kaydı aldığınızı belirtmelisiniz, zaten kurumsal şirketlerin müşteri ilişkileri departmanlarında yapılan da bu.

akhenaten
1

mobil görünümden çık