Selamlar. Mitolojide (yeryüzündeki her mitoloji olabilir) bu tarz karakterler var mı? Biraz google da baktım ama apollon çıkıyor, spesifik bilgi yok mudur aranızda bilenlerde?




 

Yunan mitolojisinde aşk hikayesi çok var ama çoğu ya kavuşup sonradan musibete uğrayan ya da zorluk yaşayıp sonra kavuşan tipler.
Orpheus-eurydice ve hero-leander mitlerine bakabilirsin bunlar mutsuz sonlar.

Bruce

onedio.com
Bu bağlantıda bazı örnekler var.

pro9it9is9

geçen bir filmde orpheus'un hikayesinden bir bölüm okunmuştu, o geldi aklıma. kavuşamıyorlar.

rose parks

Tam olarak kavuşamama sayılmaz ama yalnızlık deyince Kirke ve Calypso'nun Odysseus ile hikayeleri geldi aklıma.

zeus ve semele (Dionysos'un anası)

Zeus'un kıskanç eşi Hera, Semele hamileyken ilişkiden haberdar olur. Yaşlı bir kocakarı şekline bürünen Hera Semele'ye arkadaşça yaklaşır ve onun güvenini kazanır. Böylece Semele sırrını açıklar ve kocasının, bebeğinin babasının Zeus olduğunu söyler. Yaşlı kadın halindeki Hera Semele'ye inanmamış gibi davranır ve böylece Semele'nin zihnine şüphe tohumları eker. Merak ve şüphe içinde Semele Zeus'tan tüm tanrısal özellikleriyle karşısına çıkmasını ister, böylece onun tanrı olduğuna, gerçekten Zeus olduğuna inanacaktır. Zeus fikrini değiştirmek ve Semele'nin bu isteğini geri çevirmek için uğraşsa da başaramaz ve Semele'nin ısrarıyla kendisini göstermeyi kabul eder. Fakat, faniler bir tanrıya ölmeden bakamayacakları için, Zeus'un tanrısal hâli karşısında Semele alevler içinde yok olur, ölür.

halanne

Benim de aklıma apollon geldi ilk olarak.

Apollon-daphne, apollon-hyachintus

stronzo

Filipinler mitolojisinden bir örnek:

stringfixer.com

Büdüt: İngilizce olması sorun olmayacaksa İrlanda mitolojisi ile ilgili de şöyle bir liste buldum:

www.shamrockgift.com

peki madem
1

mobil görünümden çık