profesyonel biri değilim ancak bebeğinin fotolarını ve videolarını gördükçe mutlu olan ebeveynlerden biri olarak uzun yıllar çocuğun foto ve videolarını saklamak istiyorum. harici depolama cihazları mı daha uygun yoksa bulut üyeliği mi satın almak gerekir? google depolama alanı güvenilir geliyor ama totalde 10 gb. paralı üyelik satın alsak ödemeyi unutsak veya bir sebepten ödeme yapamasak fotolar silinecek mi? sizin kullandığınız optimum yollar neler?




 

googledan 100 gb aldım, ayda 5,71 tl gibi bi rakam kredi kartından otomatik çekiyor. binlerce fotoğraf var hala yarısı boş bile. kredi kartınıza bağlayın ya da telefon hattınızla mobil ödeme seçeneği ile abone olun, unutmazsınız böylece.

mustafakesekci

icloud
google

ödemeyi alamazsa hatırlatır size muhakkak, pat diye silmez dosyaları. hatta aboneliği sonlandırsanız bile belirli bir süre verir içeriği indirmeniz için.

orient blue

Google Drive kullanıyorum ben de, yukarıda yazmış herkes, sakın ola harici diske filan atayım kalsın demeyin, 1 yıldır arızalanmış bir harici diski hala saklıyorum bir yolunu bulup tamir edebilir, içindeki anılarımı kurtarabilir miyim diye, cloud candır, güvenlidir, sonsuza dek saklarsınız anılarınızı.

solo

6-7 yıldır google photos kullanıyorum. sonradan ücretli oldu ama ayda 1 gün ufak boy çikolatalı süt içmezsem onun parasıyla ödeyebiliyorum.

ananiyimioguz

Tek bir yere yedekliyorsan o fotolar o kadar kiymetli degil demektir.
Buna cloud da dahil, sabah actiginda cloud silinmis de olabilir.
Daha bu sene dunyanin en buyuk cloud firmasi yandi.

En az 3 yer 3 ayri lokasyon.

divit

2 harici disk + drive

jazzabel
1

mobil görünümden çık