kısa tutayım, benzer süreçlerden geçmiş birileri varsa ya da belki bir uzman fikir verirse diye sormak istedim. biz hastaneye yatırma fikrini düşünüyoruz ama bu durumun kalıcılığını da bilemiyoruz. uzun vadede ise bakıcı tutalım diyoruz fakat annemizi ikna edemiyoruz bir türlü. doktoru tıp fakültesinde ve en yakın 8 nisan'da görebilecek sanıyorum (galiba şehir dışında). şu aşamada nasıl adım atmamız daha doğru olur?

Benim babam da demans. Her demans aynı mı her seviye nasıl bilmiyorum ancak bizim doktorlarımız tam tersine insan içine katışmasını istiyor. Babam kimse ile konuşmuyor arkadaşlarını geçiştiriyor bizden kaçıyor çünkü. Hastaneye yatırmak daha da ters tepmesin bu noktada iyi düşünün bence.


@cilekli pasta, teşekkürler. bizimki normalde sosyalleşmeyi seviyor. ama fiziksel engelinden ötürü eski sosyalliğini sağlayamıyor, anca eve gelip giden birileri olursa o da sürekli sağlayabildiğimiz bir şey değil. biz de şehir dışında yaşıyoruz, fırsat buldukça gidiyoruz. şu anki kendini kapatmasının nedeni depresyon mu demans etkisi mi düşme veya ölüm korkusu mu yoksa başka bir şey mi düşmeden aldığı darbenin sonucu mu ne bilemiyoruz. hastane işini ise bi hafta 10 gün gibi düşünüyoruz aslında, bir anda gerçekleşen bi içe kapanma kötüleşme gibi bi durum çünkü.
