İtalyan bir arkadaşım geldi (35 yaş kadın), birkaç yıl burada kalacak/çalışacak. İşyerine pek adapte olamadı benim de çok vaktim olmuyor ilgilenecek. Ne önerirsiniz?

Aslında yabancılar bi kere tutturdu mu kendi aralarında krallar gibi yaşıyor biliyorum. Ama başlangıç için öneriler lazım. şimdiden teşekkürler.


 

avrupalılar arasında facebook bize göre çok çok daha yaygın ve expat olayları dünyanın her yerinde facebook üzerinden dönüyor. bu yüzden facebook'a girip expats in ankara vs. gibi anahtar kelimeleri aratıp gruplara katılıyor ve aktivitelerde yer alıyor ya da kendisi bi şeyler içelim mi vs. gibi aktiviteler önererek kendine arkadaş buluyor basit.

mg3929

Ankara'da cok yaygin bir expat agi var aslinda.
Internations'i deneyebilir eger sosyal aktivitelere, partilere vs katilmak gibi seyler ilgisini cekiyorsa.
Yabangee daha cok istanbulda isler yapiyor ama onlarin hesaplarini takip ederek olan biten bazi seylerden haberdar olabilir.
Tabii klasik Turkce kursu veya dersi de hayatini biraz kolaylastirir muhtemelen. Haliyle bu kurslara katilan kisiler de yabanci oldugu icin hem arkadaslik ediyorlar hem de sosyal hayatlarini biraz daha kolaylastiran bir beceri ogreniyorlar, mantikli o sebepten.

sopiro

yukarida bahsedilenlere ek olarak yoga, pilates studyosu gibi yerlere gidebilir. buralar genelde kadin agirlikli yerler oldugu icin arkadas edinmesi daha kolay olabilir.

ama tabi expat gruplari en temel kaynak.

hot potato
1

mobil görünümden çık