selam SGK uzmanları,
şimdi efendim benim bildiğim evli olan kızlar vefat eden babanın (SSK emeklisi) maaşından bir pay alamıyorlar. ben öyle biliyorum. lakin geçen gün sgk'dan emekli olmuş bir vatandaş geldi dedi ki; hayır hepsi alır evli de olsa alırlar. 3'e bölünür, gitsinler dilekçe versinler dedi. bir şey mi değişti kanun falan?

örnek tablomuz şöyle ki; vefat eden baba (dedem)'nın kız çocukları:
1-)büyük teyzem (çalışmıyor, eşi öldüğü için ve ölen eşinin maaşı daha düşük olduğu için dedemin maaşını tercih etmiş ve bu maaşı alıyor)
2-)annem (evli, çalışmıyor)
3-)küçük teyzem (evli, çalışmıyor)
4-)en küçük teyzem (evli, hemşire, çalışıyor)

şimdi bu sıralamada 4 numara zaten alamıyor, almamalı da zaten. lakin o vatandaş aklımı karıştırdı. şimdi 2 ve 3 numara vefat eden babalarının maaşından herhangi bir pay alabilir mi alamaz mı?

 

Hayır alamazlar, zaten bu yüzden dümenden resmi olarak boşanıp maaşı alıyor şark kurnazı bazı vatandaşlarımız. Remi olarak boşanıyor ama aynı evde karı koca yaşamaya devam ediyorlar, sırf babadan kalan maaşı almak için.

John Bloor

hayır alamaz

sta

Sorunuzun cevabı değil ama, parantezden dolayı eklemek istedim. Anneannem hem dedemin hem de ölen oğlunun maaşını alıyordu. Bunun koşulları nedir, nasıl oluyordur bilmiyorum ama büyük teyze eşinin maaşını da alabilir belki.

kobuzchu kiz

Nein, alamaz. Ama alan hem babasından hem de eşinden olan maaşı alabilir.

giovanne

tablonuzdaki 1. seçenek için belli dönemlerde farklı cevapları olduğundan karışık olması normal ama evli biri babasından maaş alamaz.
ancak eşin vefatı durumunda hem baba hem eşin farklı sandıklara tabi olduğu dönemlerde ikisini alabildikleri dönemler var örn. baba Emekli sandığı eş bağkur ise alır ama vefat tarihinin 5510 dan önce olması lazım vs.

dedikleri gibi evli biri babadan maaş alamaz ve alamadıkları için muvazaalı boşanma dediğimiz husus çok fazla yaşanıyor.

windymimas
1

mobil görünümden çık