Daha önce hiç bara gitmediğim için sormak zorundayım,

Bazen canım bir iki kadeh şarap içmek istiyor fakat tüm şişeyi değil, şarabı açtıktan 2-3 gün sonra da sirke kalitesine dönmeye başlaması malum. Peki barlarda bi kadeh şarap / sıcak şarap içmek istenildiğinde şişeyi açıp şişenin maliyetini mi alıyorlar yoksa sadece kadeh başı mı ücretlendirme yapıyorlar?

Aynısı viski, votka vb için de geçerli ama yabancı filmlerden vb gördüğüm kadarıyla onlarda kadeh başı ücret alıyorlar? Yani iki parmak jack içmek istediğinizde ne kadar ödüyorsunuz mesela? En yakın yer Beyoğlu barlar sokağı sanırım…

 

kadeh başı. Fakat atıyorum senin aldığın şarap 100 liraysa orada 1 kadeh 50 lira olabilir. (salladım ama pahalı yani)

Viski ve vodkayı al evde tüket bozulmaz bişey olmaz zaten. 300 küsur liraya 70'lik jack var. Barda 1 kadehine 60-70 lira vereceksin tahminen.(daha çok bile olabilir uzun zamandır gitmedim)

nhk ni youkosu

istersen şişe istersen kadeh alabiliyorsun. yani kadeh başı ücretlendirme de mevcut ama barda iki kadehin fiyatı senin evde içeceğin şişeden daha pahalı olur.

king lizard

sarabi acinca 1 2 gun sonra sirkeye fln donmez, gonul rahatligiyla icebilirsiniz evinizde

oscar

Maliyeti yansitma seklinde islemiyor ki olay bastaki varsayimin yanlis. Ayni sise sarap tekel'de 100 lira iken bar menusunde 200 olabilir, luks bir yerse 600 bile olabilir. Gene ayni sekilde kadehine normal bar 60 lira, luks yer 250 lira isteyebilir. Bu fiyatlar tamamen keyfi yani. 2-3 gun sonra bozulmasiyla alakasi yok, vodka (asla bozulmayan icki ornegi) icsen de ayni.

hot potato
1

mobil görünümden çık