Asus marka laptopum var. Durduk yerde windows açılmadan bios menüsünde takılı kalmaya başladı. Garantiye gönderdim. Sıvı teması dediler. Ama ben hiç sıvı dökmedim. En fazla yağmurlu havada sırtımda taşımışımdır.

Teknik servis grantisi olmasına rağmen 5.500 küsür para çıkardı.

Acaba yalan mı söylüyorlar, tüketici hakem heyetine başvursam mı?

Ayrıntılar ekteki fotoğrafta.

 

Teknik bilgim olmamakla beraber, sıvı teması sizin bahsettiğiniz şekilde olmaz. Mantıken olmamalı da. Hepimiz zaman zaman çantalarımızda dizüstü bilgisayar taşıyoruz, yani havaya göre böylesine bir problem çıkartıyorsa taşınabilir olmasının anlamı nerede kaldı ki? Eminim konunun uzmanı arkadaşlar muhakkak teknik bilgilerini bize aktaracaktır duyuruda. Ama ben servisin para koparmak amaçlı bu yola başvurduğunu düşünüyorum. En nihayetinde yazılım kaynaklı bozulmaları bile müşteri hatası diye kayda geçiriyorlar. Türkiye'de hangi sektör etik ilkelerine önem veriyor ki, teknik servisler versin...

skzr

Bazi laptoplarda sivi temasi durumunda (nem degil) renk degistiren etiketler var ama soylediginiz marka/modelde var mi bilmiyorum.

cleric

sıvıdan bağımsız; tamire 5500 vereceğime yeni laptop alırım daha iyi.

candide

Eminseniz tüketici hakem heyeti. Değilseniz Kadıköy Viking bilgisayar. Asus'un yapamadığı bilgisayarı yaptılar

spankenstein

Farklı bir durumdan Asus servisini sikayet eden bir mail atmıştım merkezine(Kore). Bir gün içinde dönüş yaptılar ve servisten beni arayıp problemi istediğim gibi çözdüler. Durumunu anlatıp şansını deneyebilirsin

mirty

Daha ayrıntılı anlatırsan burada çok bilgili arkadaşlar var, belki yazılımsal bir şeydir.

Laptop açılıyor, windows yüklenmiyorsa belki yazılım sorunudur. Bir video çekin ekleyin bakalım, ramleri sayıyor mu? diski mi görmüyor acaba?

Sıvı teması olsa donanım sorunu olur makine açılmaz genelde, disk ya da ram sorunu büyük ihtimal ile.

Mutlaka bi video çekip açılışı buraya ekleyin.

John Bloor
1

mobil görünümden çık