Ön dişlerim aralıklı, invisalgn tedaviye başlıyorum.Ön üst dişlerimden iki tanesi (köpek ile ön diş arasındaki) bayağı minik. Diş hekimi kompozit veya lamine ile büyütmeyi önerdi. Dişe zarar vermeyeceği için dolguya daha sıcak bakıyorum. Ön dişlerini kompozit ile büyütmüş kimseler var mı burada, olumlu olumsuz deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.




 

Ben cok buyuttum. Aklinizda spesifik soru var mi?

bir ileti paylastim

Çiğnerken ya da ısırırken falan fark hissediyor musunuz? Ya da sıcak soğuk hasssiyeti oluyor mu? Yani kendi dişimiz dışında herhangibir his veriyor mu? Zamanla rengi değişip dişte yama gibi görünür mu? Bir de anladığım 5-10 yıllık ömrü olan birşey, yıllar içinde dişte, damakta renk farklılığı yapar mı acaba?

ya volna

Fark hissedilmez ama dikkat etmek gerekir. Tabi yan kesici diste cok da kasmak sart olmaz. En on degil.

Kompozit ille renk degistiriyor zamanla ama agiz bakimi, cay-kahve kullanimi, sigara kullanimi vs etkili. Ufak bir dokunmak rengi yerine getirebilir de degistirmej gerekebilir de.

Hassasiyet yapmaz ekstra.

His vermez.

Damakta, diste renk farki yapmaz. Eger kotu yapilirsa disin curume riski var tabi. En iyisi yaptirdiktan sonra 6 aylik kontrolleri aksatmamak. Sorun olursa erkenden cozulur.

bir ileti paylastim

Bilgiler için teşekkürler, aradığım cevapları buldum

ya volna
1

mobil görünümden çık