Aslında bu soruyu sormam tuhaf gelebilir size çünkü zaten liseden beri yazılım okuyan benim :D

Meslek lisesi çıkışlıyım, web programcılığı okuyup mühendisliğe tamamladım ve mobile / front-end developer olarak çalışıyorum hali hazırda fakat henüz mid-level olduğum için sektöre fazla yukarıdan bakamıyorum. Liseden beri öğrendiğim şekliyle gidersem de şu an pek mantıklı olmayabilir.

Mobil yazılımcı olmak istiyor ama konu ile uzaktan yakından hiç bir ilgisi yok. Elektronik cihazlara bile yatkınlığı var fakat bilgisi pek yok.

Şu an tek güvendiğim nokta sayısalcı olması, mantığının ve analitik düşünme becerisinin gözlemlediğim kadarıyla yüksek olması. Fakat o sağlık sektörü alanına yönelmiş. 5 senedir diş hekimi ve güzel kazanıyor olmasına rağmen bir yere bağlı kalmak istemiyor. Uzaktan çalışmak istiyor.

Denemesinden zarar gelmez, öğrensin, ben de destek olurum fakat yol haritasını nasıl çizelim sizce? Öğrenirse işime gelir, beraber kafamdaki projeleri daha rahat çıkartabiliriz :P

c++'tan mı girelim, java'dan mı, yoksa ben kendim react-native ve react kullandığım için javascriptten mi.. bilemiyorum. Aslında hangi dilden başladığının pek bir önemi olmayabilir mantığını kavrasa yeterli fakat bir eğitmen olmadığım ve genel insan ve sektör potansiyelini bilmediğim için yönlendiremiyorum.

Değişkenleri, fonksiyonları, nesne yapısını, mimarileri.. sarasıyla hangi dil ile başlayıp öğrenmeli sizce? Gerekçeleri ile birlikte tavsiye verebilir misiniz?

Ben sıfırdan kafama göre anlatabilirim fakat o kadar vakit bulamayabilirim. Dersleri açalım, o takıldığı yerde sorsun.. şeklinde ilerleyeceğiz.

Ama neye yatkın olduğunu nasıl ölçebilirim? İlla benimle aynı işi yapmasına gerek yok aslında. Kendisi başka işler de yapabilir. Ama işte backhand, frontend, test, ba, support, ui/ux... bir sürü alan var.

 

o ne istediğini bilmiyor, sen nereden bileceksin :)

direk mobil uygulama hello world'ü ile başlasın, bir iki menü, ana sayfa tamam. bunun da nedeni yaptığı şeyi pratik olarak gözüyle görebilmesi, parmağı ile tıklayıp etkileşime girebilmesi. konsolda hello worl yapanlar hemen sıkılıyor çünkü etkileşimi yok.

genel olarak benim gördüğüm problem şu.

yazılımcı olayım ama ne yapacağımı bilmiyorum. işte bu ne yapacağını bilememesi de hevesini kırıyor.

bu nedenle madem ki dişçi ve hali hazırda bir mesleği var, yazacağı ilk uygulama da bu mesleğe ait bir uygulama olmalı, hali hazırda ihtiyacı ne ise onu yapmaya çalışmalı ki hem yapsn hem kullansın hemde insanlara bunu ben yaptım diyebilsin. aksi halde ben ne yapacağım diye dönüp durur ve eyleme geçemez.

selam

yazılımcı değilim ama bence şu "yazılım öğren" konusu yanlış anlaşılıyor. yazılımcı var, yazılımcı var. google'da yapay zeka projesinde çalışan da yazılımcı, site tasarlayan da. yazılım konusu öğreneyim de kenarda kalsın denilecek bir konu değil bence. yapılır da basit şeyler olur. zaten diş hekimiymiş. bence oradan devam etsin.

black mamba

İşinden genel anlamda memnun fakat saatlerce ayakta ve boynu eğik durmanın, masa basında kod yazmaktan daha zor olduğunu düşünüyor. Bir de ben rahatlıkla şehir bile değiştirebiliyorum ama o sürekli izin alamıyor. Bir yere bağlı kalmak zorunda.

Fakat şu an kazandığı miktarları kazanabilmesi için en iyi ihtimalle 3-4 yılını vermesi gerecek.

Oturarak ve istenilen yerde çalışma rahatlığı için girişebilir, hırslı baya. Youtube'da bir eğitim serisi buldum oradan ilerlesin bi bakalım sevecek mi

www.youtube.com

ananiyimioguz

c ve sistem derneği var oradan programlamaya giriş kursuna gidebilir.
youtube dan c öğrenmek pek mantıklı gelmedi valla.front end daha mantıklı gibi.sen de yardım edersin.

high hopes of the sozluk

bakış açısı baştan falso.

yazılımcılık uzaktan hoş görünen bir meslek.

gerçekteyse; özellikle öğrenim sürecinde günde 14-15 saatten az çalışan kimse yazılımcı olamaz. bunu bin defa söyledim, bin kişide de gördüm.

sürekli çalışmayı, sürekli yeni şeylere adapte olmayı ve aralıksız sinir stres yaşamayı gerektiren bir meslek.
"evden çalışma keyfi" denen şey tamamen ilüzyondan ibaret.

tchuck

bu arada mevcut konjönktürde c, c++ gibi programlama dilleriyle başlamasının hiçbir manası yok.
öyle core şeyler yapacak bir hedefi de yok nasılsa.

bunlarla başlamak sadece onu yazılımdan soğutur.

javascript ile başlarsa (hem backend, hem frontend) daha çok iş bulma imkanı olur. ve çok daha kolay olduğu için hevesi kaçmaz.

c, c++ mühendislik okumayan birinin bilmeyi düşünmesine bile gerek yok.

tchuck

sen de yazılımcıymışsın en başta senin bilmen gerekir sadece farklı illere seyahat edebilmekle, masa başında oturarak kod yazmanın "kolay ve rahat" bir şey olmadığını. yazılım işi günde 9-6 çalış gitlik bir iş değil. nonstop üstünde durulması gereken, sürekli bir öğrenme ve çalışma halinde bulunulması gereken bir meslek. sanki hobi olarak bahsetmişsiniz. öncelikle siz anlatın kız arkadaşınıza yazılımcılığın artı ve eksilerini, ona göre uygunsa şartları her yaşta her şey öğrenilir zaten. önemli olan öğrendikleri ile sektörde tutunabilmek, yararlı olabilmek

chanandler bong
1

mobil görünümden çık