telefon kaçaktır. o imei bir süre sonra başka telefona geçebilir kopyalanır yani. sizin yeni imei bulup attırmanız lazım bu durumda.
yani büyük sıkıntı yaratmaz.
peki telefon rootlu oluyor anladığım kadarıyla root u silersek imei orjinal haline mi dönüyor ve rootlu kullanmak riskli değil mi?
hayır rootlu değil. imei atılmış demek rootlu demek değil farklı şeyler.
Anakartı değişmiş olabilir. Bu durumda yeni anakarta ait IMEI btkya kayıt edildiyse sorun olmaz.
En kötü senaryo şöyle olur imei numarasını telefoncu biryere kaydedip telefonu size sattıktan sonra o imei numarasını baska bir telefona atar bir yada iki ay icinde sizin telefon kapanır. Eger bu basiniza gelirsede evde kullanilmayan bir telefonun imei numarasını bu telefona attırabilirsiniz. İnternette videolar var kendiniz bile atabilirsiniz.
yani benim asıl kaygım bu telefon güvenilir midir? yapılan işlem sonrası banka applerini vs güvenle kullanabilir miyim?
Bazen çalıntı telefona da imei atıyorlar.
Sim kart yuvasındaki imeiyi sorgulatın.
Kayıtsız diyorsa en kötü senaryo kaçak telefona imei atılmıştır. Bir süre sonra imei kapanır. Tekrar attırırsınız.
Benim telefoncu arkadaş imei attırmak isteyenlerin orjinal imeisini sorgulatıp atardı.
@sipsiyah
son sorunuzu cevaplamak gerekirse, telefon markasına göre değişir. şöyle ki, samsung telefonlarda imei atıldıktan sonra sertifika yüklemesi yapılması gerekiyor. bu yükleme sonrasında telefona android güncellemesi yapma veya root'u kaldırma gibi işlemler yapılamıyor. dolayısıyla root kaynaklı güvenlik açıkları var. ben bu şekilde kullandığım bir samsung telefonu (aldıktna sonra fabrika ayarlarına döndürmüş olmama rağmen) çok güvenilir bulmadığım için önemli uygulamalarımı bu telefona kurmuyorum. ama mesela one plus aldığınızda, imei değişimi sonrası orijinal rom'u tekrar yükleyerek telefonu güvenilir bir biçimde kullanabilirsiniz.