Merhabalar,

intvrg.gib.gov.tr sitesinden gayrimenkul sermaye iradı ödemek istiyorum. Aşağıdaki ifadeyi okuduğumda sanki ikamet ettiğim ilçenin vergi dairesine ödeme yapmam gerekirmiş gibi anlıyorum.

Fakat beyanname doldurmak istediğimde vergi dairesi (otomatik olarak) mülkün olduğu ilçenin vergi dairesi olarak seçili (ikametim farklı bir ilçede) ve değiştiremiyorum. Konuyla ilgili bilgisi olan var mıdır acaba?

Bu arada hem beyannamede, hem de e-devlet'te ikamet adres bilgilerim doğru, yani mülkün olduğu ilçede yaşamıyorum.

Sitedeki bilgilendirme yazısı :
"Gelir Vergisi Kanunu gereği geliri sadece Gayrimenkul Sermaye İradı-Kira, Ücret, Menkul Sermaye İradı, Diğer Kazanç ve İratlardan oluşan kişilerin bağlı olacakları vergi dairesi, ikamet adreslerinin bulunduğu yer vergi dairesi olacaktır. Bu nedenle Vergi Daireniz, İçişleri Bakanlığı Merkezi Nüfus İdaresi Sisteminde (MERNİS) kayıtlı olan yurtiçi ikamet adresinize göre otomatik olarak belirlenmektedir."

 

ikametgahınızın bulunduğu yerin DE o çıkan vergi dairesine bağlı olmadığına emin misiniz?

ilçe adı sizi yanıltmasın. ankara'da "doğanbey mahallesi" altındağ ilçesindeyken, doğanbey vergi dairesi çankaya ilçesine bağlı olan çayyolu ümitköy tarafları mesela. zerre kadar alakası yok. ulus vergi dairesi, ulus ile hiç alakası olmayan ostim sanayi taraflarına bakıyor.

kibritsuyu

Ikamet kadikoy, kiraya konu mulk bakirkoy. Vergi dairesi bakirkoy cikiyor, degistirmeye izin vermiyor.

EasyTiger
1

mobil görünümden çık