şimdi benim bir gözümde 2,50 miyop diğer gözümde de 1,75 miyop 0,75 astigmat var. derecelerinden emin değilim de şu an önemli de değil, nasıl olsa doktora gideceğim lens almak için. bir gözüm için torik lens bir gözüm için de normal lens mi alacağım? öyle olursa rahatsız olmaz mı? torik için dönüyor diyorlar. birinin dönüp diğerinin öyle kendi halinde takılması rahatsız etmez mi? ama sonuçta astigmatsız göze de torik lens takılmaz di mi? nasıl olur yani bu lens olayı? ayrıca sigortasız biri nerede göz muayenesini ucuza getirir? lensler nereden alınır? denemelik lens verirler mi? kim verir? ne çok şey sordum di mi?




 

o kadar astigmat için torik lens almana gerek yok bence, çok pahalı. ben de 1,5 astigmat var ikisinde de yine de kullanmıyorum torik...

karrdanadam

torik lens normal lensten kalın ve toriğin gözden çıkarılması biraz zor. onun dışında bir fark yok.

ben üniversite hastanesine gittim muayeneye. torik lens alacam dedim. deneme lensi verdiler 1 hafta sonra, hala onu kullanıyorum :))

black sabahat

torik lens siz gözünüzü açıp kapadıkça döner ve odak ayarlayarak astigmatı tedavi eder(diye biliyorum 6 yıldır kullanan biri olarak) ama gözün içinde döndüğünü asla hissetmezsiniz. normal lensten farkı ise daha ince oluşu, markadan markaya değişiyor tabi. johnsson&johnsson tavsiye ederim kaliteli bir şey arıyorsanız.
hangi göze hangi lens konusunu ise göz doktoruna danışmanızda fayda var, biz ne desek yalan olur.

isolde

hangi göze hangi lens sorusunun cevabını burdan arama hiçbirimiz bilemeyiz. ancak yukarıdaki arkadaşa katılmıyorum. "0.75 için değmez" gibilerinden bi şey söylemiş. inan bana 0.25 için bile değer,astigmat miyoplara benzemiyo. lens markası olarak hiç düşünme bile, direkt johnson&johnson. toric lenslerde adamalr bir numara. oasys ve advance ikisini de kullandım bu adamların. oasys i tek geçerim hiç düşünme bile markayı. ben lenslerimi www.lensmarket.com dan alıyorum, süper kullanışlı bi site, tavsiye ederim. soruna cevap veremedim ama bunları bilmen işine yarar

ack3000

bir gözümde acuvue oasys (miyop), diğer gözümde acuvue advance toric kullanıyorum.
miyopu gün içinde hiç hissetmiyorum ama toric daha kalın olduğu için zaman zaman kendini hissettiriyor. dönme gibi bir şey olmuyor ama kalın olduğundan arada bir farkediyorum ben gözümde olduğunu. alışamadım bir türlü ama vazgeçmek de istemiyorum. sizde belki sorun olmayabilir tabi herkesin durumu farklı.
ben tıp fakültesinden aldığımda, bir medikoya yönlendirmişti, oradan deneme lensleri aldım. daha sonra lensmarket'ten kutu aldım.

sanal uyku

ikisini de torik kullanacaksan,ilk kez lens kullandığına göre hiç bir fark veya tuhaflık hissetmezsin. torik lensteki tek olay, bazı ölçülerin çok bulunmaması, özel sipariş edilmesi gerekmesi ve dolayısıyla biraz daha pahalı olması, diğer lenslere, numarasızlara filan göre. ancak deneme lenslerinde biraz sorun çıkabilir, onda da doktorla farklı markaları filan deneyerek uygununu bulursun. ben bausch and lomb alıyorum. (artık neredeyse hiç kullanmıyorum.) kullanışlı ve rahat.
lens/gözlük firmaları ile birlikte çalışan doktorlar var. onlara başvurabilirsin. lens alacağın için muayene ve deneme ücreti almıyorlar.

kediebesi

yıllardır torik takıyorum, diğerini hiç takmadığımdan bilemicem ama rahatlar. önce düşündüğün her markanın deneme lensini almanı tavsiye ederim. mesela ben b&l kullanıyordum j&j deneme lensi aldım ve hiç alışamadım.

satın almak için de harbi optik'i önericem

"bulduğun fiyatın 20% aşağısına" diye bir kampanyaları var, çok ucuza geliyor

www.harbioptik.com

plainwalker

o kadar kucuk numara icin 2si bir arada vermez doktor, onun yerine o gozun numarasini biraz daha buyuk veriyor.

kayranin kedisi

benim toric 1.00 miyop, 0.75 astigmat gayet.

sanal uyku
1

mobil görünümden çık