böyle olunca da elimdeki çıkmış sorulara, soru bankalarına vs dan diye dalmaya başladım.
çözüyorum soruyu. bakıyorum doğrusu yanlışı neymiş. not alıyorum, duruma göre ankiye geçiriyorum o notu.
şimdi evet bazı derslerde fena değilim bazıları allaha emanet, unutmuşum çokça. ama tekrar oturup okuyasım ya da video izleyesim de yok.
bu durumda konuyu tam olarak öğrenememe gibi bir sıkıntı çıkabilir dedi işi bilen arkadaşlar. ancak benim zaten maliye kitabı yazacağım ya da mikro iktisat dersi vereceğim yok.
bir dersten en az üç kaynak çözmeye çalışıyorum. birinde yanlış ya da eksik öğrendim desem ikincide düzelir o da olmadı üçüncüde.
üç kaynakta da yanlış aktırılmışsa zaten benim elimden pek bir şey gelmez konuyu bilsem de diye düşünüyorum.
ne dersiniz çok mu yanlış yapıyorum? bu süreçle ilgili tavsiyesi olan varsa açığım.
canım istemiyor, motivasyonum yok muhabbetlerine yapacak bir şey yok. ben tam 1 sene her gün kpss çalıştım, aynı konuları defalarca okudum. alan kpss bence türkiye'de yapılan en zor ve kapsamlı sınav. farklı kaynak kesinlikle çalışın, konuları özellikle hukukta tablo haline getirin. ben sadece çıkmış soru çözdüm tüm kurum sınavlarının. üniversitede tüm hukuk derslerini almış olmama rağmen yine hukuk çalıştım 38 doğrum vardı. muhasebeye bakın derim son 1 ay çalışsanız 20 net yaparsınız.
şu an 24 yaşındayım ve türkiye'de çoğu insandan daha fazla kazanıyorum. yalnız yaşıyorum, istediğimi alabiliyorum vs. bunları bana kazandıran kendi çabam oldu aileden gelen hiçbir şey yok. bunları düşünerek biraz dişinizi sıkın. kolay gelsin
Doğru yoldasın. Genel olarak fikir sahibi isen en baştan konu çalışmakla vakit kaybetmeye gerek yok. Soruyu çözemediğin yerde konu çalışmaya döner hızlıca bakarsın. Soru çözmeden saatlerce sadece konu çalışmanın bir mantığı yok. Günde 1-2 saat kadar konu çalışılabilir, gerisi full soru çözmek olmalı. Bilhassa çözümlü sorular.