Online olur, İstanbul Anadolu yakasında fırın olur, şöyle ekşi ekşi kokan gerçek ekşi mayalı ekmek arıyorum. Önerilerinize talibim.




 

240 derece

ben baya begeniyorum ekmeklerini. Online satısı da var.

ırene adler

Ne online ne de Anadolu Yakası ama yine de paylaşmak isterim: Yolunuz Emirgan/Reşitpaşa tarafına düşerse Padoca'nın ekşi maya ekmekleri tam istediğiniz gibi.

fotrsapka

Ataşehir denfiein anatolia var. Ekmeklerini beğeniyorum

kisa

İstanbul Halk ekmeğin ekşi mayalısı tam da söylediğin gibiydi.
Yapmıyorlar mı artık?

oguz altun

Ekşi mayalı ekmek dışında ekmek tüketmiyorum.Bu konuda çok takık biri olarak şöyle tavsiyede bulunayım.
Ümraniyede ctesi kurulan pazarda Giresundan ekşi mayalı ekmek getirip,satan biri var.3-4 yıldır ondan alıyorum.Onu keşfetmeden önce Şileye gelmeden Ulupelit köyünde çıkışa doğru soldaki odun fırınından alıyordum.

arenas

Pendik-Yenişehir karagöz taş fırını
Kartal-cevizli Trabzon Vakfıkebir fırını

Uncle Sam

nişantaşında bröt vardı çok iyiydi

Corc

Ekşihane suadiye. Mayaları inanılmaz iyi. Çok uzun süredir besliyolarmış sanırım.

zimbirik

www.instagram.com

Burada yapılan kadar güzel ekşi mayalı ekmek yemedim hiçbir yerde. Sade olanı 28 lira. Zeytinli, cevizli vs. çeşitleri var. Onlar da 37 lira.

Konum: Kozyatağı Mh. Cemil Akdoğan Sokak No: 16B
goo.gl

himmet dayi

Açılın ekşi mayalı ekmek uzmanı geldi, hem de Anadolu Yakasından.

1. Fırın Anatolia - Bilhassa Atalık ekmeği. Anadolu'da üretilen en eski buğday ve nohut mayasından yapılan, Türkiye sınırları içerisinde yiyeceğiniz en iyi ekşi mayalı ekmeklerden birisi. Biraz pahalı ama çok doyurucu. FA'nın diğer ekmeklerine de bakabilirsiniz. Erenköy ve Suadiye'de şubeleri var.

2.Sour & Sweet. Caddebostan Sahil Sokak'ta. San Francisco tarzı ekmek yapıyorlar, Tartine Bakery modelinde. Dışında Crust'ından bile kalite akıyor. Farklı çeşitleri var, deneyebilirsiniz. Ben yabanmersinli olanı sevmiştim.

3. Zeytin Ekmek Artisan. Zeytin'ci bir fırının, tabii ki Zeytinli Kuru Domatesli ekmeğini deneyin. Hafif nemli olduğu için aradığınız o büyük kabarcıklar fırın sonrası sünüyor ama nefis bir ekmek kalıyor elinize. Zeytinyağında hafif kızartıp olduğu gibi yiyebilirsiniz başka bir şey gerekmeden (belki biraz labneh.)

4. 240 Derece. Burayı çok sevmiyorum çünkü imalathaneleri farklı bir yerde, direkt paketli alıyorsunuz. O yüzden fırından hemen çıkmış alma ihtimaliniz çok düşük. Balkabaklı ekşi mayalı ekmeği efsane. Sarı ve hafif tatlı, üzerine sahanda yumurta yapıp koyun ikisi efsane oluyor.

5. Mahallemin Ekmeği Artisan Bakery - Fenerbahçe'de.

6. Bunun dışında bir de Acıbadem'de çok güzel ekmekleri olan, adı Z ile başlayan ancak unuttuğum bir yer daha var, aklıma gelince editleyeceğim.

7. Son olarak Tarihi Suadiye Fırını'nın üzümlü cevizli ekmeği. Sanırım bunu karabuğdaydan yapıyorlardı. Nefis bir ekmek ama diğerlerine göre küçük, f/p açısından çok uygun değil.

silverleaf

Sour&Sweet +1

65 derece

eppek tabi ki. yerleri kalamışta, nokta cafe olarak geçiyor. www.instagram.com

croneec
1

mobil görünümden çık