ben de yaptırıyorum diye bana dava açilirsa, diğer kaçak olanlar da riske girer mi yoksa onlar için de ayrı işlemler mi yapmak gerekir?
Yönetici 2 yıldır gorevdeymis, benden önce yapılana karışmam ama kendi dönemimde yaptırmam diyor bana ama duyduğuma göre onun döneminde de en az 3 kaçak yapi var.
Uzatmamak için detaylandirmamaya çalışıyorum ama ortak alan paylaşımı ile ilgili sıkıntı var sitede. Ne Yönetim, ne de benim ortak alan hakkım olan yeri gasp eden kişi uzlaşmaya yanaştı. Biz de bu nedenle kimseye sormadan, çokça emsal olmasına dayanarak inşaata başladık. 3 kere zabıta geldi. Bence İlki gerçek ihbar üzerine, son ikisi yöneticinin tanıdık zabitasini doldurup göndermesi şeklinde. Bir dahakine jandarmayla geleceğini falan söyledi tek başına gelen zabita. Yönetici de devam edersen hukuki süreç dedi. İzinsiz başladığım için yöneticinin egosu zedelenmistir şeklinde yorumlayan oldu bu ısrarını.
Yaptırdığım yer hem ortak alan kullanım hakkımın elimden alındığı yere ihtiyacım için, hem de bana göre güvenlik açısından bir açığı kapatıyor.
Proje de elimde, bir tane projeye uyan daire yok. Kat irtifaki ayrıca, imar barışı ya da imarda görünen yapı kayıt belgesi kimsede yok.
Ha bir de max ceza ödersin, yıkım olmuyor diyenlerin bahsettiği ceza dava sonucu çıkan bir ceza mı yoksa böyle zabıta belediye falanla mı? Cezayı göze alıp başladım ama tabii ki herkesinki dururken benimki yıkılsın istemem.
Yonetici maalesef ki sitede oturmuyor, dışarıdan yonetiyormus? Ne yapayım? Şu an mola verdik,sinirler gevşedi. Teşekkür ederim.

 

yanlisi yanlisla düzeltmeye calısmak fantastik olmus ama netice ülke gercekleri.

bir sikayet varsa plana uymayan her yer icin gecerlidir. imari barisi, vs yok demissiniz. o zaman herkes plana geri dönsün. ya da yöneticiyi degistirin. masraf yapan kimse tekrar bir masrafla (yikim ve/veya ceza) ugrasmak istemez.

helenart

bir sikayet varsa plana uymayan her yer icin gecerlidir. i anlamadım. Zabıtaya projeyi açıp siteyi mi gezdireyim? Bana dava açacak olsa diğerlerini de mi kapsar?
Tabii ki kimse plana geri dönmek istemeyecektir, bütün ortak alan depoları evlerine katıp dubleks yapmış durumdalar. Benim alt depoyu ise bambaşka bir komşu işgal etmiş, kirada.
Yöneticiye bayılıyorlar. İstifa edecek oldu, 50/70 imza topladı dönsün diye.

i-pek

kat mülkiyet kanununa göre dış cephenin ortak oluşu nedeniyle split klima bile takılmaz. emsal gösterme durumu emsalin mahkeme ya da yetkili kurumca onaylanmasıyla olan bir durum. kaçaksa, plana uymuyorsa gelir sizin yapınızı yıkarlar. siz de çıkar sulh hukuka kat maliki olarak başvurur. yapının tamamının incelenmesini ister, herkesin yapısının yıkılmasını talep edersiniz.

phonex

Yönetimi ikna etmeden devam etmeyelim mi?
Ya da yönetim ikna olmazsa, durumu açıklayıp site sakinlerine sizin kaçak yapılarınız da riske girecek bir daha şikayet edilirsem gibi bilgilendirme mi yapayım?
Yoksa neyse ne diyip devam mı edelim?

i-pek
1

mobil görünümden çık