Bir daire var. Geçtiğimiz senelerde sahibi vefat etti. İki varisi var: engelli bir çocuk ve çocuğun vasisi olan kadın (sanırım üvey anne). Vasi olan kadın daireyi satmak istiyor, ama devlet diyor ki engelli çocuğun hakkının yenmemesi için bu işe mahkeme kanalı ile yapılmalı. Mahkeme süreci devam ediyor. Sanırım rayiç bedel vs. belirlenecek.

Bu tip durumlarda sürecin nasıl işlediğini öğrenmek istiyorum. Rayiç bedel belli olduktan sonra kadın rayiç bedelin üstünde olmak şartıyla istediğine satabilir mi? Yoksa açık artırmaya mı çıkacak? Açık artırma ise teklifler kapalı zarf usulü mü veriliyor? Kafamda deli sorular.


 

ben de çok uzaktan biliyorum bu vasi işini,
mahkeme yani hakim bir değer belirliyormuş, o değerin üzerinde istediği kişiye satabiliyormuş vasi.
Bana öyle demişlerdi.

michael_knight

diğer varis konusunda bilgi verilmemiş ancak benzer bir durumu görmüştüm. ortaklı mallarda anlaşmalı satış olur. burada mahkeme noter gibi davranıp durumu takip eder, para kimin hesabına geçti, para alındı mı vs. diğer varis zaten haklarını korumak isteyeceğinden olumsuz bir durum oluşacağını sanmıyorum.

rayiç bedel belli olunca evi isteyen talibe satabilir, açık arttırma dediğiniz izalei şuyu yani ortaklığın giderilmesi davası sonucu oluşur ve uzun zaman sürer.

phonex
1

mobil görünümden çık