[q]
(8) 

maaş sorusu

taha1907 #1512089
Selamlar, ben TR'nin top 5 üniversitesinden İİBF'nin güzel bölümlerinden 2020 yılı itibari ile mezun oldum.

fakat klasik bilinenin aksine çok kurumsal olmayan bir firmada çalışıyorum yaklaşık 1 yıldır, işim inanılmaz rahat, bana katkısı olarak da çok spesifik bir alan olduğu için belki ordan devam edebilirim, ama bana katkısı genel olarak çok fazla yok diyebilirim.

şubat ayı itibariyle maaşım 10k + 1k sodexo var, evden çalışıyorum. sizce bu anlattığım iş tanımına göre ve mezun olduğum kaliteye göre maaşım az,çok,normal bi yorum yapabilir misiniz ? çok fazla arkadaşım olmadığı için başkalarıyla karşılaştırma yapamıyorum, kafamı azıcık dışarı mı çıkartsam diye düşündüm sadece bi :)

 

10k. bu profil için çok veya normal.
asla az değil.


*bir de sodexoyu para gibi sayma gafletine düşmeyin genç arkadaşlarım. şirket onu size vermese vergi olarak verecek. kaşınıza gözüne, emeğinize karşılık vermiyor yani. bu bir yanılgı.

rewlack

yaklaşık 1 yıl tecrübe için bence maaş fena değil. biraz tecrübe kazandıktan sonra kurumsal firmalarda daha iyi maaş ve daha iyi bir pozisyonda iş bulma şansın daha fazla olur. iş ilanlarına bakıyorum, genelde "x alanında veya x sektöründe en az 3 yıl, 5 yıl tecrübeli" şeklinde görüyorum ilanları. kafanı dışarı çıkart tabi ama kıçın açıkta kalmasın, yani şimdiki işini riske edip de ortada kalma, en azından 1-2 yıl daha.

mustafakesekci

1 yıllık tecrübe ve iibf bölüm mezuniyetiyle 11 bin lira bence gayet iyi.

roket adam

Mezuniyet yılınız, sektörde taze oluşunuzu dikkate alırsak fena kazanmıyorsunuz.

İkinci yılın sonuna doğru, size daha çok şey öğretecek, mesleki anlamda büyütüp geliştirecek bir yere doğru hamle yapabilirsiniz. Şimdilik hazır kötü olmayan bir para kazanırken, sektörü, sektördeki diğer şirketleri tanımaya ve olabildiğince kendinizi geliştirmeye bakın. Mümkünse çalıştığınız yerde üstlenebileceğiniz yeni sorumluluklar üstlenmeye çalışın.

kaptankedi

şirket sodexoyu size vermese vergi olarak ödemeyecek. yani sodexo'yu şirket vergiden düşmüyor. sodexo'nun kdv'sini ve kurumlar vergisini düşüyor. ayrıca sodexo verdiği için siz personel olarak ilave vergi ödemiyorsunuz.

vergiden düşme olayı faturanın tamamına olmuyor. hiç bir şirket de 20-30 lira vergiden düşmek için cebinden 100 lira ödeme yapmaz. nette zarar eder. sadece gerçekte olmayan faturaların vergiden düşülmesi konusunda şirketler karlı olur, ki bu da yasadışı.

maaşın ekonomiye göre, diğer maaşlara göre iyi bu zamanda. döviz kurundan bakarsan ancak, 15 sene önce giriş maaşları çok daha yüksekti. sene 2007, 1500 dolar ilk giriş maaşım vardı. ben de piyasaya göre öyle yüksek bir maaş almıyordum.

gabe h coud

net maas sanirim.. net ise yuksek bir tik brut ise dusuk bir tik

mhmtt

2 yillik deneyim. turkiyenin top 5 dedigine gore okul istanbuldakilerden biri degil. bogazici uniyse bile 2020 mezunusun. bu okulun oncesi uskudar amerikan, avusturya falansa bir nebze. ama salt iibf top 5 ile sakin yerinden kipirdama derim. 10k cok fazla su anki is ortamina bakinca.

Kittie

yavaştan iş aramaya başlayın. ama birincil amaç para değil kendinize daha çok şey katabileceğiniz bir yer bulmak için.

nuisance
1

mobil görünümden çık