Arkanızdan ne dediklerinin hiçbir önemi yok. Üzülmekte haklısınız
profesyonel hayat, arkandan kim konuşursa boş konuşur. O kadar kurumsal şirket gördüm ki çalışanı sağlık veya ailevi sebeplerden zor durumda kalında kapı önüne koyan veya maaşını kesen. nerdeydi hani sadakat. işten çıkartsa diyelim nerede sadakat. o işe girdiğin gibi istifa edip çıkmakta hakkın.
bunlar seni çocukken ormandan kurtarmış, yaralarını tedavi etmiş, ölüm döşeğindeyken ulu mavi dağlardan şifalı su getirip seni yeniden diriltmiş 20.000 yıllık kutsal bir grup mu?
para için gitti, sadakat yok ne demek?
herhalde para neredeyse oraya gideceksin. takılma bu duygu sömürülerine.
Yöneticim mezuniyetinden beri bu grupta çalıştığı için kafa bu. İş görüşmesinde gündeme gelmişti hatta. Ben sık iş değiştirdim şimdiye kadar, ama para için değil.
Çalışanı kolay kolay yarı yolda bırakacak bir yer değil. Tek artısı firmanın prestiji ve güven duygusu. Ama ayıp ya bu zam oranı. :(
sadakat bana saçma geliyor iş hayatında. daha iyi şartlar varken neden daha kötü şartlarda çalışayım?
maaş da en önemli şartlardan biri bence.
insanlar her şeyden memnun olmasına rağmen maaş yüzünden iş değiştirebiliyor. bu işverenin sorunudur işçinin değil.
Maaştan ayrı olarak iş yerinde başka bir sorun yoksa iyi düşünün ayrılmayı.
Biraz üst bir maaşa gittiği yerde başına farklı sıkıntılar alan insanlar da yok değil.
İş yerinde sadakat konusu da personele verilen değere bağlı olarak düşülmelidir.
Yoksa her toplantıda söylenen :bir bir aileyiz.. sözünün konu para olduğunda çoğu zaman uygulamada
yeri yoktur.
İş yerleri için alışkanlıktır birilerinin gidip gelmesine.
evet üzülmekte haklısınız. günümüz şartlarında çok az bir zam oranı. ben de iş aramaya başlardım bir yandan. sonuçta para kazanmak için günümüzün 8-9 saatini bir yerde geçiriyoruz, tabii ki yapmaları gereken en önemli şeyi, hakkaniyetli bir maaş vermeyi tercih etmiyorsa şirket, başka bir yere gitmek en mantıklı şey. bunun sadakatle alakası yok.
asıl ben gittikten sonra konuşurdum şirketin arkasından, çalışanına 33% zam yapmayı reva gören bir şirket diye, etrafımdakileri uyarırdım vs.
niye bu kadar az diye soramadığınız sürece pazar değerinin altında maaş ve zam almaya devam edeceksiniz.
para için iş değiştirmek de dünyanın en mantıklı şeyi. sadakatla falan alakası yok. sadakat sevgiliyle eşle olur şirketle olmaz.
enflasyon desteği vs yapılmış mıydı yakın zamanda? yapılmamış ise düşük kalmış denilebilir
fakat bazı şirketler mesela benimki kasım ve ocak aylarında enflasyon desteği yaptı ve bu destekler yıllık maaş zammından düşürülecek dediler
Ben toplamda 15000 kişinin çalıştığı birçok ülkede ofisleri olan uluslararası bir firmada çalışıyorum. Sana yazılı olmayan kurallarımızı söyleyeyim istersen:
-Ağlayan, şikayet eden, patrona yakın olan her zaman daha yüksek zam alır.
-Şirkete yeni giren aynı seviyedeki eski elemana göre mutlaka daha yüksek maaşla işe başlar.
-Şirketin verdiği zamma razı olmaktansa işten çıkıp tekrardan girmek seviye ve maaş açısından niyeyse daha avantajlıdır.
Ayrıca patronların çiğ insanlarsa sen ağzınla kuş tutsan da zaten arkandan öyle ya da böyle laf sokarlar. Sen ne olursa olsun kendi yararına olan şekilde karar vermelisin.
Yıl içinde iyileştirme olmadı, önümüzdeki yıl da olmaz. 1 maaş fazladan verdiler ciro hedefinin üzerine çıkıldığı için.
Evime yürüme mesafesinde, 18.15’te evde oluyorum. Rahatım yerinde. Ama orana takmış durumdayım.
gidip konuş. enflasyon 36 iken 33 zam nedir uleyn diye bağır. hatta bekle perşembe günü ocak enflasyonu açıklansın. onunla beraber yıllık enflasyon aşağı yukarı 45 olacak. o zaman gidip 33'ün 45'e tamamlanmasını talep ediyorum de
Panik yapmayın, ve acele etmeyin.
Mevcut ekonomik durumda hiçbir kişi ya da kurum bırakın önümüzdeki 12 ayı, önümüzdeki ay ne olacağını kestiremiyor. Bu yüzden çalıştığınız *köklü* kurum temkinli olmayı seçmiştir. Zaten şimdiye kadar temkinli adımlar atmışlar ki, *köklü* bir kurum olmayı başarmışlar.
Elbette emeğinizi yok yere vermek istemezsiniz ama şu an hemen iş aramaya koyulmayın. Özellikle de bu kurumda çalışma süreniz 2 yılın altındaysa. Daha önce sık iş değiştirdiğinizden bahsetmişsiniz; bir parça bir yerlerde kalıcı olmak CV'de çok daha iyidir. Size daha kazançlı işler getirir.
Kurum, işler yolunda gitmeye devam ederse muhtemelen yıl ortasında (enflasyon yüksek olarak devam edeceğinden) bir güncelleme yapma yoluna gidebilir.
Gitmese bile, ve ayrılmayı kafanıza koyduysanız da 2 ay kadar sabredin. Daha sakin kafayla opsiyonlarınızı daha iyi değerlendirirsiniz.
Ve bunun için kendinizi üzmenize hiç gerek yok.
-Bir parça da sadakat konusunda eyyorlayayım; bazı kurumlar sadakati ciddi şekilde ödüllendiriyor, uzun süre çalıştığınız vakit farklı avantajları olabiliyor. Uzun süredir çalışanları terfi ettirmeyi tercih ediyorlar vs. Her zaman kötü olmayabilir.
Tersi şirkette de çalıştım, sadakat ve çok çalışmanın kıymetini bilmeyen de çok.
Çalışılan yer güven veriyorsa, çalışma ortamında mobing vs. yoksa, sadece para için %10 ya da %15 daha fazla ödeyen bir yere geçmenizi önermem. Onun yerine, madem piyasada bilinen de bir yer kendinizi geliştirmeye odaklanmak uzun vadede daha kazançlı olur.
iş aramaya başlayın görüşmelere gidin. iş değiştirmeseniz bu sizi kendi işinizle ilgili güncel tutacaktır, piyasadaki rakamları da görmüş olursunuz.
ayrıca iyi bir teklif alıp şirketinize bunu götürebilirsiniz. eğer onlar çok sadakatlı ise size karşı teklif yapacaklardır sizi kaybetmemek için.
(bkz: counteroffer)
kaptankedi+1
Hakkını ara ama fevri davranma.
kaptankedi+1
kesinlikle bu oranın sebebini sorun, enflasyonun altında olmasının mantıklı bir açıklaması olup olmadığını öğrenmek hakkınız. fevri olmaya gerek yok ancak sorguladığınızı fark etmeliler.
Sadakatten bahsedilmesi için önce minimum düzeyde gereklilikler yerine getirilmeli, yoksa o iş sadakat değil sömürü oluyor. resmi enflasyondan düşük zam açık şekilde daha iyisini bulabiliyorsan git demektir. Siz de daha iyisini bulabildiğiniz anda durmayın.