bi kaç aydır bakıyorum,
aslında yeni başladım sayılır iş aramaya ama moral bozukluğu ve bıkkınlık şimdiden geldi.
spesifik iki şehirde iş arıyorum.
diplomamın (direkt meslek adı), "son çalışılan" iş ve başvuru yaptığım pozisyonlar birbirinden farklı. aslında son işim dışında tüm deneyimlerim aynı ve zaten aynı işlere başvuruyorum. en azından mid-senior bir pozisyon için gayet yeterli ama recruiter'ların dikkatini çekemiyorum.
mesela tr.'den böyle iki farklı yer buldu beni, başvurmamış olmama rağmen. direkt 2. mülakattan başlayabiliriz eğer düşünürseniz demişler vs.

yabancı headhunterlara direk mesaj mı atayım linkedinden bana uygun birşeyler var mı diye? beni bir yere sunsalar win-win olmayacak mı nasılsa?

tüm önerilere açığım.
thanks.

 

basvurdugun pozisyon icin deneyimin varsa linkedin'de onu on plana cikar, aciklama, anahtar kelimeler ekle. eger basvurdugun pozisyonla alakali tecruben yoksa headhunterlarin dikkatini cekemezsin. kendin sirketlerin acik pozisyonlarina basvur. zaten her halukarda kendin de basvur acik pozisyonlara.

lemmiwinks

aciklama, anahtar kelimeler, hashtagler falan hepsini yaptım.
yine de noo :(

rewlack

sen istediğinde onlara ulaşamıyorsun ama onlar ihtiyacı olduğunda bir şekilde seni bulup yazıyor :) verebilecek bir önerim yok sadece bu konuda tecrübelerim bu yönde.

axl

hangi ulkeye bakiyorsunuz ve alaniniz nedir

oscar

Meslek ve istenen ülke çok önemli burada.
Ve tabii şans faktörü.

Eski iş arkadaşım facebook sayfalarına mesaj atarak alman bir şirketle görüşme ayarladı 5 yıldır orada. Adamların öyle eleman ilanı falan da yoktu zaten 20 kişilik butik bir firma.

Keywordleri iyi düzenle linkedinde. Yurtdışından freelance iş teklifi geldi 2 kere o sayede bana.

Bu iş biraz da şansa bakıyor tabii

anten
1

mobil görünümden çık