kayak yapmaya heves ettim mont alacağım kendime. internetten bakıyorum snowboard montları hep şekilli şukullu güzel montlar. kayak montları ise daha sade. snowboard montu ile kayak montu arasında fark var mı? snowboard montu ile kayak yapabilir miyim?




 

Snowboard montları biraz daha geniş oluyor, kayak montları fit. Snowboard montu ile kayak yaparsın ama iyi olmaz, mont biraz poponun altına kadar indiği için kayak yaparken bacaklarını açıp kapamada sıkıntı çıkarabilir.

giovanne

Snowboard’da refleksler önemli o yüzden biraz daha geniş olmalı ki yırtılmasın. Kayakta daha vücuda oturan mont uygundur. Mont alırken bakacağınız su geçirme kapasitesidir genelde.

monicapp

Kayak montu ile snowboard olmuyor onu ben deneyimledim senelerce. Snowboardda ilerleyince jimlastik gibi her yöne esniyorsun hareket ediyorsun. . Bir de kayak montları daha kısa oluyor. Bu da snowboardda belin açılmasına neden oluyor, çünkü oturup düştüğün, sırt üstü süründüğün, yuvarlandığın falan durumlar oluyor.

Tam tersini düşünürsem ben bi dezavantaj bulamadım snowboard montunun kayakta kullanılması konusunda. Aşırı uzun bi model almayın. Poponun hemen altında bitenlerden alın. Ve bacaklarınızı açtığınız pozisyonları kesin deneyin alırken.

Bir de snowboard montları daha ince oluyor. İçinde daha rahat hareket etmen ve terlememen için. Biraz daha spor montu gibi. Kayak montları daha kalın, kaz tüyü vs oluyor. Isıtma amacı daha yüksek montlar oluyor yani. Bu nedenle belki üşüyebilirsin. Ama snowboard montu içine bi katman eklemeye yetecek kadar rahat oluyor. İçine bi polar daha giysen seni sıkmaz yani. Ama almadan dene.

zimbirik
1

mobil görünümden çık