Doğumdan ne kadar süre sonra evden çalışmaya dönülebilir? Destekleyici bir eş ve orta düzeyde yardımcı olabilecek anne ile bebeği olan bir kadın günde kaç saat işine ayırabilir? Bir iki kişiden duyduğum cevap “hiç”. Buradan da yorum almak istedim, teşekkürler




 

En mümkün olanı,
çocuk uyuduğu sürece denilebilir.

Erva

evden de çalışsanız günde 8 saat iş ile ilgilenmeniz gerekecek, telefonlar, toplantılar, odak gerektiren işler olacak, bebek ile ilgilenecek başka kimse yoksa mümkün değil.

çok yakın bir arkadaşım evden çalışıyor, bebeği sabah karşı dairedeki annesine veriyor, aksi halde bebek anne varken başka birinde durmuyor zaten.

benaslinda

Benim şimdilik planım 4. ay sonrası dönmek evden çalışmaya. Ama 2. aydan sonra 1 hafta süreyle günde birkaç saat ilgilenmem gereken bir iş olacak. Daha önce doğum yapmış bir iş arkadaşım bebek çok hareketlenmeden önce-uyuduğu zamanlarda evden çalışmanın mümkün olduğunu söylemişti. Ama standart bir bebek düşünülünce tabii, kolik vs gibi durumlar olursa ne olur bilemiyorum. Sizin şansınız annenizin ve eşinizin destekleyecek olması. Bende bu imkanlar pek yok.

mner

Tam sizin durumunuz değil ama bir iş arkadaşımın oğlu evden çalışmaya geçtiğimizde tam 1 yaşındaydı, bir de o zaman 10 yaşında olan bir oğlu daha var. Ablası bakmaya geliyordu çocuklara, o durumda bile gün içinde hiç çalışamadığından, ancak gece çocuklar uyuduğu zaman birkaç şey halledebildiğinden yakınıyordu. Çünkü anne evde olunca çocuklar ilgilensin istiyor.

peki madem

Kadina ve ise bagli.

Ben kadin olsam ertesi gun donerim cunku benim isim tamamen mail'e dondu.
Toplanti ac, kamera ac olayi yok bizde.
Ama uzaktan calismayi anlamamis cok sirket var.
Sabah aksam ictima alan holdingler var.

Bebek dedigin en az 7 ay uyumadigi her an vikvik ilgi talep eden bir sey.
7 aydan sonra yurutecle oyuncakla kendi takilabiliyor.
Minimum bu olmali bence.

divit

Ben de divitin tam tersine yorumda bulunayım. ilk 6 ay destekleyici unsurlarla rahatlıkla çalışabilir ancak devamında muhtemelen anne kokusu sebepli çocuğun bir şekilde anneyi arayacağı sebebiyle tam destek almanız gerekecektir. Bizim sıpa yürümeye başladı 4 aydır her fırsatta hanneğ hanneğ diye sandalyesine yapışıyor.

Ama bu divit ile yorumların ters düşmesinden de anlayacağınız üzere bu işin matematiği yok. Bebeğin standardı yok. Sonsuz ihtimaller serisi, hiçbir sorunu olmaz belki sizi rahat bırakır ancak memeyi bırakıp mamaya ya da yemeğe geçtiğiniz zaman size inanılmaz zorluk yaratabilir ve bir öğün için 2 3 saat vermeniz gerekebilir. Yemesi çok güzel olur ancak haylaz olur, ayaklandıktan sonra elini sokmadığı delik kalmaz gibi gibi.

zoque

Emzirecekseniz ilk 3 ay cok zor olur. Hatta baya zor.

6. Aydan sonra ek gida baslayinca biraz daha rahatlama basliyor.

Bakici var evde, esim de evden calisiyor. Verim yine dusuk ama idare edebiliyor. Annesi baksaydi calisamazdi. (Kadinlar anneleriyle ozellikle kurallar konusunda sikca kavga halinde gordugum kadariyla)

Diger bi arkadasimizin annesi bakiyor mesela, calissa bile kulagi hep bebekte.

Dedigim gibi, size, annenize, yaptiginiz ise bagli hepsi.

brkylmz

Ben 9 aylıkken işe döndüm üç hafta sonra pandemi var %100 eve dediler.
Emzirdiğim için çok zorlandım açıkcası bir yaşında ayaklanında kapıyı yumruklayıp anne meme diye evi yıkmaya başladı. Annemden kaçıp kaçıp benim kapımda yatıyordu. Kapıyı açsam işim aşırı dikkat isteyen ve bol toplantılı olduğu için bu sefer orada problem yaşıyordum.
Benim açımdan bakarsak geceyi defalarca kalkıp emzirerek geçirdikten sonra mesaiye başlamak beynimi parçalıyordu açıkcası.
İlk iki sene psikolojisine çok zarar verdiğimin farkındayım ama babasından fayda olmadığı için mecburdum devam ettim.
Şuan iki buçuk yaşında üçe yaklaştı, sabah uyanında illa beni istiyor bir sarılıp öpüyorum geri dönüyorum masama. Yürüteç felan zaten taş çatlasın yarım saat oyalar kemik gelişimine de zararlı zaten durmaz da. İpad vs desen zaten en baştan zarar.
Gündüz uykusundan daha uzun sürecek işler için 2 yaş diyorum ben.

cilekli pasta

1 yas bebesi annesi olarak diyebilirim ki 7-8 ayliktan sonra sizin evde oldugunuzu bildigi surece sizi rahat birakmayacaktir. yine de anne ve es destegiyle cok rahat edersiniz mutlaka ama bebegin ortamindan uzak bi noktada ve ayri bir odada calismaniz isinizi epey kolaylastirir. aktif bir telefon ve mail trafiginiz olacaksa bebekle ayni alanda calismaniz pek mumkun olmayacaktir ama eger belli donemlerde ise bakmali, maillere cevap vermeli ve az ya da hic telefonla gorusmeli sessiz sakin yapilabilecek bir isiniz varsa altindan kalkilabilecegini dusunuyorum. annenizin destegi kisa bir sure oyalar onu ama babasi siz calisirken full time destek olacaksa ve siz de emzirecekseniz sizi sadece meme icin arayacaktir. emzirmeyecekseniz ise surekli babasiyla birlikte oldugu surece bebegin de bu durumu pek sorun yapacagini sanmiyorum. cok kucuk oldugu donemde zaten yoklugunuzu cok hissedemeyecek, akli ermeye basladiktan sonrasinda da boyle alismis oldugu icin pek problem cikarmayacaktir diye dusunuyorum.

in vino veritas
1

mobil görünümden çık