arkadaşlar selamlar, pc parçalarını topladım sayılır da şimdi birleştirme işi kaldı.
daha önce hiç yapmadım, açıkçası öğrenmek de istiyorum.bunu kendim yapmaya çalışsam parçalara bi zarar verme durumu olabilir mi? bazı yerlerde çok zor yazmışlar da denesem mi diyorum.

teşekkürler cevaplarınız için.

 

abi ben hiç yapmadım işsiz olduğum için toplama videoları izledim çok. ver toplarım çok eminim kolaymış çünkü izleyince anlıyorsun. bir iki tane iyi toplama videosu izlesen toplam 1-2 saat vaktini alır. sonra bi de kullanım kılavuzlarına da bakarak devam edersen her türlü toplarsın.

floydian

Bence en önemli 2 husus:birincisi işlemciyi ve soğutucusunu yerine oturturken dikkatli olun. Zaten işlemciye ve yuvasına baktığınızda anlayacaksınızdır işlemcinin ne şekilde yerleştirilmesi gerektiğini. İkincisi ise kasadaki güç, ses, led ışığı kablolarının anakarta takılması. Anakartın kullanma kılavuzunu dikkatlice incelerseniz bunu da zorlanmadan yapabilirsiniz. Geri kalan parçalarda sorun olmaz. Hepsinin yeri bellidir.

roookie

Yerine oturmayan bir şeyi kuvvet uygulayarak zorlayarak oturtmaya calisma yeterli. Bir şeye zarar falan vermezsin. Her seyin girisi farkli zaten, yanlış takmazsin.

stavro

@rookie soğutucu almadım pek oyun oynamayı düşünmüyorum.ekran kartı da almadım zaten.dahali grafik zımbırtılı işlemci aldım.

high hopes of the sozluk

kolay mı? kolay.
ama dediğin gibi bazı şeyleri bastırman gerekebiliyor. ÇIT edeceği ayarı bilmiyorsan kırma riskin var mı, var.
bilen biri en azından 1 kere izle derim.

roket adam

hiçbir şeyin parlak bakırımsı-altınımsı tarafından-dişlerinden tutma

comp

Çıplak ayakla yap. elini kolunu duvara tut biraz. İşlemciyi oturturken dikkat et. Yönü üzerinde okla belirtilmiş zaten. 3 4 tane video izle yaparsın

glamdr1ng

1. Önce anakartı kasaya takın, 6 tane vida takın yeterli, vida dişine dikkat edin yanlış vida takmayın. Vidaları sıkarken anakarta tornavida ile dalmayın kibar olun.

2. İşlemciyi takın, pc toplamada en basit şey işlemci takmaktır. İşlemciyi sıkıştırma kolu/kulpu genelde açık gelir anakartta ama yine de açık olduğuna emin olun. İşlemciyi doğru yönde yerine bırakın, takın bile değil bak yerine bırak o yuvaya lap diye oturur. Sonra sıkıştırma zımbırtısını kapatırsın.

3. Soğutucuyu takın, termal macunu soğutucu üzerinde sert ve kare kalıp şeklindedir, varsa bantını açıp işlemci üzerine oturtun, macuna dokunmayın. Soğutucuyu oturtmadan önce yönüne dikkat edin, bazıları montaj şekline göre her yönde takılabileceği gibi bazıları dik ve yatay olarak montaj çubuklarının konumu farklı olabiliyor.

Soğutucunun sabitleme zımbırtılarını takarken bir elinizle soğtucuyu hafif işlemciye doğru bastırın ve sırayla kulpları takın.

Yani birini takarken soğutucu kıpraşmasın ki yeri sabit olsun. Bir elinizle tutmazsanız takmaya çalışırken kıçı başı oynar.

4. Ramlari takın, anakart kilitleri açık oalrak gelir ama yine de açık olacağına emin olun. Ters takamazsınız ortasında bir diş gibi kertik var ona dikkat edin, taktıktan sonra kilitlerini kapatın.

5. Power Supply elektrik kablolarını takın, çok abanıp anakartı esnetmeyin. Kasanın led ve tuş kablolarını da takın, anakartta sağ altta olur pinler genelde, üzerinde yazar ama anlamazsanız klavuza bakın.

O model anakartın/kasanın montaj videosunu izleyin mutlaka, faydası olur.

John Bloor

kısaca verilen hatalı bilgileri düzeltmek isterim.
önce anakartı kasaya takmayın. zira intel fanlarını düzgün takabilmek için anakartı elinizde, kucağınızda tutmak daha yararlı olacaktır. çivinin anakartın arkasından tam anlamıyla çıktığından emin olduktan sonra başlığı çevirip kilitleyin. kasada takılıyken ya tam oturtamazsınız ya da bastırırken fan çivisini kırarsınız. ikincisi stok fanların üzerinde zaten macun olur kontrol etmeden macun sıkmayın.

rockinside

Tamamen sizin durumunuzdayken yapmıştım, yani ne bilgim var ne yapmisligim. Parçayı zorlayıp kırmak dışında verebileceğiniz bir zarar yok.

Benim tek yaptığım yanlış reset kablosu ile power kablosunu birbirine karıştırmak olmuştu. Sonuçta bilgisayar reset loopuna girdi.

Parçaların uyumundan emin değilseniz o sorun olabiliyor galiba. Webte PC toplama sihirbazlarıni kullanarak secin parçaların kalanları, olanları da teyit edin.

encokbenisevinnolur
1

mobil görünümden çık