25 yaşında, ytü matematik mühendisliğinde 7. yılının sonunda ama okulu henüz bitiremeyen, daha önünde en az 2 yılı olan, dolayısıyla askerliğe de daha 2 yılı olan bir erkek kişiyim. zekiyim, ama okul durumundan belli olduğu gibi çalışkan değilim. tabi okul konusunda böyleyken bir yerde çalışırsam eğer işimde başarılı olabileceğimi düşünüyorum.

programlama üzerine çalışmak istiyorum. biraz c bilgim var. sınavlarda en yüksek not alan birkaç kişiden biriydim. tembelim dediysem de sevdiğim bir şey olduğunda biraz çalışabiliyorum. c dışında bir dil bilgim yok. ama sonuçta mantığını bildikten sonra syntax kolay öğrenilen bir şey değil mi ki?

cv'ye yazacak bir şeyim olmadığı için kariyer sitelerinden sonuç alabileceğimi düşünmüyorum.

edit: okulda devam zorunluluğum yok ama ocak ve haziran aylarında sınavlarım olacak.

var mıdır ki bana bir juniorlık verecek, olmadı şöyle yaparsan iş bulursun diyerek yol göstecek, ya da senden yazılımcı olmaz git şu işi yap diyecek? ama tabi satış danışmanlığı, pazarlama, host falan da demeyecek. yapamam çünkü onları.

 

Okulda öğretilen C ile sadece başlangıç düzeyinde C biliyorum diyebilirsiniz. C Programcıları Derneği'nin kursları oluyor, onlara bir bakın. Benim tavsiyem karın tokluğuna (veya o bile olmadan) bir yere girip hem iş öğrenmeniz hem CV'ye yazacak bir şeylere sahibi olmanız.

sourlemonade

hevesini kırmak gibi olmasın ama okulda öğretilen c ile yüksek düzeyli işler yapamazsın. Misal database kullanabiliyor musun ? Muhtemelen hayır. Internet üzerinden veri alışverişi yaptırabilir misin ? Muhtemelen gene hayır.

Benim önerim web programlama üstüne çalış, kursa git. web sitesi tasarlarsın.

PLC için elektronik ekipmanları da tanıman gerekiyor. PLC kullanacaksın, kontaktör, röle nedir bilir misin ? nasıl bağlanır, amacı nedir, seçerken nelere dikkat etmen gerekiyor.

Kurduğun sistem için gerekli güvenliği alabilecek misin ? Aşırı akım röleleri, termikler vs.

Özetle PLC'yi de unut diyorum. Ha ben kursa gidip sıfırdan öğreneceğim dersen de masrafı olur, öğreneceğin şey de okuldaki C düzeyinde olur. Misal PLC ile servo motor sürücüsüyle iletişim kurup servo motoru sürebilir misin ? Datasheet'lere bakınca anlayabilir misin ?

Dediğim gibi en temizi web işi.

kimlanbu

öncelikle o C sana temel olacak. Çok sağlam yazılımlar hariç hiçbir yerde C kullanılmıyor. Masaüstü programlama için C#, web için ASP.NET/C# ya da PHP öğrenebilirsin.. Sağlam bir kitap alıp o kitabı yalayıp yutup baya bir örnek yazılım geliştirmeden de boşuna işe başvurma. Alınsan bile kovulursun.

Kısaca garsonluk gibi değil bu iş.

erich
1

mobil görünümden çık