Merhaba, malum durumlardan dolayı bir de borsaya bakalım diye hesabımın olduğu akbank'tan yatırım 1-2 hisse aldım. Sonra biriyle konuşurken 'bakım ücreti alıyorlar yılda bir 75 lira' dedi. Gerçekten de aradım ve her an da alınabilir, ama genelde mart gibi alınır dedi mh. (Yatırım fonundan alınmıyormuş, sadece hisse senedi). Zaten yatırdığım 200 lira, tamam 2 günde 20 lira getirdi ve daha fazla para koymak için iştahlandırdı bu durum.

Kuveyt Türk hesabım var aradım, biz almıyoruz öyle bir ücret, sadece mkk alıyoruz dedi 10 lira gibi. Onu Akbank'da alıyormuş, bir de binde 2mi ne alım satımda varmış da onu zaten dolar/altın alırken de veriyoruz. Kuveytten açabilirim ama böyle daldan dala dolaşmadan danışmak istedim.

Bana şu an için ufak paralarda gireceğim ve önümü görmek istediğimden dolayı, süpriz ekstra ücret çıkarmayacak, kullandığınız borsa uygulamasını söyleyebilir misiniz?

Teşekkür ederim.

 

Bakım ücreti denen saçmalık var bazı bankalarda sanki yıkayıp yağlıyorlar hesapta duran senedi. Kamu bankaları yatırım hesapları nispeten daha hesaplı olur. Kuveyt Türk falan da bir ara Tuborg hissesi falan aldırmıyor du sanki. Borsada işlem yapacaksan bir aracı kurumda hesap açman mantıklı olur. Osmanlı yatırım mesela, bence aracı kurumların Broadway arabası, az yakar, masrafsız, komisyonun binde değil onbinde hesaplanır. Hele de portfoyun buyukse kesinlikle aracı kurum olmalı

primetime
1

mobil görünümden çık