Selamlar arkadaşlar. Kız arkadaşımın belinden bacağına kadar geçmeyen ağrı için önce ortopediye gittik bel mrı temiz çıktı sonrasında beyin cerrahına yönlendirdi o da kalça için bir ilaçlı mr verdi. Sonucu yeni çıktı ama biraz relaşlandık kist falan diyor. Anlayan arkadaşlar bir bakabilir mi rica etsek. Çok teşekkürler. 26,K


KONTRASTLI KALÇA MR İNCELEMESİ YÖNTEM: 3.0 Tesla MR cihazı ile,
DOTAREM IVKM 20 cc kontrastlı T1 ağırlıklı Aksiyal, Koronal, Sagital; T2 ağırlıklı Aksiyal

BULGULAR:
İntrapelvik bölgeden geçen kesitlerde sol overde 36 mm boyutunda yoğun içerikli komplike kist mevcuttur.
Femur intertrokanterik bölge ön bölümde subkortikal yerleşimli yaklaşık 7 mm boyutunda T2 sekansında hafif hiperintens görünümde nonspesifik alan mevcuttur (kondrom ?).
Sağ kalça eklemi genişlik ve ilişkisi doğaldır. Eklem yüzleri düzgündür. Eklem içi sıvı artışı mevcut değildir. Femur başı ve asetabular sinyaller normaldir. Sol kalça eklemi genişlik ve ilişkisi doğaldır. Eklem yüzleri düzgündür. Eklem içi sıvı artışı mevcut değildir. Femur başı ve asetabular sinyaller normaldir. İncelemeye giren kemik yapıların medüller sinyalleri normal korteksleri muntazam olarak izlenmektedir. İncelemeye giren kas grupları, yağ planları, vasküler yapılar normaldir.

SONUÇ:
·İntrapelvik bölgeden geçen kesitlerde sol overde 36 mm boyutunda yoğun içerikli komplike kist.
·Femur intertrokanterik bölge ön bölümde subkortikal yerleşimli yaklaşık 7 mm boyutunda T2 sekansında hafif hiperintens görünümde nonspesifik alan mevcuttur (kondrom ?).

 
1

mobil görünümden çık