Gün içinde 10-12 bin adım atıyorum hafta 3-4 gün de fitness a gidiyorum ama beslenme dengesini bi türlü kuramadım hala kilo veriyorum spor boşa gidiyormuş gibi hissediyorum. Beslenme nasıl olmalı karb protein dengesi nasıl sağlanır?




 

Bütçenize uygun bir diyetisyenin yardımı olur. En azından bir süre yeme rutini oturana kadar.

anten

1.5-2gr/kg protein alırsanız kafaniz rahat olur. Karbonhidrat kısmında çok az alan var fazla alan var. Ben karbonhidratsiz yapamam spor performansi direkt düşer. Ama bana göre en önemli olan protein alımı.

logisticsmanager

protein alımını artırıp, spor yapmadığınız günlerde karb'ları çok azaltmak işinize yarar.

bir de IF ile aralıklı beslenme düzeniyle birleştirirseniz tadından yenmez.

spor olmayan günlerde - 16/8 low-carb (~100gr) - bol protein - ve sağlıklı yağ (zeytinyağı, tereyağı, ghee)

spor olan günlerde - 16/8 moderate-carb - bol protein - ve sağlıklı yağ (zeytinyağı, tereyağı, ghee)

myfitnesspal gibi bir uygulama kullanarak makroları saymanızı öneririm, başka türlü ya eksik kalacak ya da fazla olacak.

az eksik ya da az fazla olsa üzülmezsiniz ama çok eksik kalırsa kas yıkımı olabilir, ve çok fazla olursa yağlanabilirsiniz.

kaptankedi

Hocam cok yiyeceksin olay bu. Hem is saatinde eberji harciyor hem de spor yapıyorsun, senin fazla gidaya ihtiyacin var. Karbonhidrat gomeceksin. Yoksa o sporu yapacak eberjiyi de bulamazsin zaten.
He zamanla baktin kilo artiyor gittikce, bir yerde durursun. Kilo vermek zor değil. Eskisi gibi az yemeye başlarsın bu kadar basit.

stavro
1

mobil görünümden çık