bu yaz tekneyle koy koy gezecek acemi ve fakir bir fotoğrafçıya ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz? şöyle windowsun default wallpaperları gibi resimler mavisi daha canlı filan?

edit:canon eos 500d lens de kit lens 18-55ti galiba.


 

makinanız hakkında bilgi verseydiniz keşke?

buffy de vampir sayilir

öncelikle fotoğrafları raw formatında çekin. raw formatındaki dosyaları camera raw adlı ücretsiz photoshop eklentisini bulup kurun ve fotoğrafları pc'ye attığınızda bu eklenti ile jpeg'e çevirin.

fotoğrafları Manuel modda çekmenizi tavsiye ederim. duruma göre diyafram veya enstantane öncelikli modu tercih edebilirsiniz.

Picture Style olarak var olan 3 user defined'ı da farklı değerlerle doldurun. fotoğraf çekerken duruma göre picture style'ı değiştirin

fotoğrafları gündüz çekeceğinizi varsayarak, düşük iso tercih ve en azından 1/200 üzerinde enstantane tercih edin.

deckard

peki filtre filan gerekir mi?

sarper361

"bence";

madem fotoğraflar deniz ağırlıklı olacak; circular polarize filtre şart. keyfine göre nd filtre (neutral density filtre) kullanılabilir, ama şart da değil hani. bir de çok etkili olmasa da lens camını korumak ve güneş'in ultraviyole şeysinden sakınmak için 5-10 liralık uv filtre at cebe.

deckard

bence filtre gerek yok, eğer olur da denizdeki yansımaları kırılmaları falan almak istemeszeniz polarize filtre alabilirsiniz. ama yansıma iyidir yae.

bir tavsiyem de ultra wide bir lens alın 10-20 mm gibi. he bir de makinenize su sıçramasın aman dikkat.

cedric tweedledee
1

mobil görünümden çık