Sonsuz zamanda gerçekleşme ihtimali %100 değil mi? Yani sonsuz bir yaşam döngüsünde değil miyiz? Aynı kişi olarak, sonsuz farklı kombinasyonda yaşamıyor muyuz, yaşamayacak mıyız aynı bilince, akla sahip insanlar olarak?




 

yoo..

FeykIM

Andy weirr'ın the egg diye öyküsü var şurada animasyon haline de getirildi belki hoşuna gider bu konuda youtu.be (türkçe altyazısı da var)

Elbet senin düşüncenin de ayrı bir öyküsü yazılabilir :)

freebird5406_2

The First Fifteen Lives of Harry August isimli romanda bu anlatılıyor. Belli bazı kisilerde var bu özellik romana gore.

sopiro

olum esittir = uykudan uyanamama hali.

yok oldugunu bilmeyeceksin, bilincin olmayacak cunku.

baldur2

reenkaryasyona inanıyorsan veya o inanca sahip bir dine inanıyorsan belki. semavi dinlere inanıyorsan hayır. inancın yoksa da hayır.

sutlu nescafe

Ayni dna dizilimine sahip baska birinin dogma ihtimali var tabi.
Bunun da ayni ana gelme ihtimali sonzu zamanda var.

Oturup hesaplasan cok dusuk cikar.
Bir de ayni dna var diye ayni kisi olmuyorsun. Huyun suyun degisik olabilir, bilinc zaten beyindeki hafizaya dayaniyor onun ayni olma ihtimali yok.

divit

ben bunu çok düşündüm. en sonunda zamanın başlangıcı ve sonu olmadığı için çıkmaza girdim. ordan sonrasını hatırlamıyorum. bence aynı hayatı sonsuz kere tekrar yaşama ihtimalimiz veya şimdiye kadarki kısmını hatırlayarak tekrar yaşama ihtimalimiz var. ama zamanın başlangıcı ve sonu olmadığı için ordan sonrası biraz karışıyor. zaman sonsuz kere baştan başlasaydı o zaman işler değişecekti.

tukenmez adam
1

mobil görünümden çık