Merhaba, yakın zamanda iş değiştiriyorum. İlk kez büyük bir şirkette tam zamanlı olarak çalışacağım. Büyük şirketlerde çalışanların bazı masrafları şirkete gider olarak ödettiğini biliyorum ama bunun detayını bilmiyorum. Neleri masraf olarak gösterebilirim bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Örneğin bilgisayarı almak için şirkete gidicem şehir dışındayım. Çok uzak bir mesafe olmasa da yol parasını karşılarmısınız diye sormam komik olur mu? Şimdiden teşekkürler.




 

Şirketin seyahat (yolluk, harcırah) ve masraflarla ilgili yazılı prosedürü vardır. Orada bu konular yazar.

Prensip olarak işiniz gereği yaptığınız tüm masrafları gider olarak yazabilirsiniz. Mesela iş seyahatleri, o seyahatlerdeki ulaşım, yemek, konaklama, otopark vs.

Kurumsal şirketlerde çalışanın pozisyonuna göre kalabileceği otelin gecelik konaklama bedeli bile bellidir, prosedürde belirtilir.

pispinti

Kurumsal şirketlerde homeoffice olsa bile istendiği zaman ofise gitmek senin sorumluluğunda tutulur. Yani bilgisayar almak için ofise giderken masraflarını kendin karşılarsın.

Masraf karşılama işi genelde işte ofistesindir ve bir toplantıya katılmak için başka bir yere gitmen gerekir, şehirdışı seyahat edip otelde kalman gerekir vs durumlarda kullanılıyor.

mg3929

bu karşılanacak bir ücret değildir genelde.
iş için yapacağınız "ekstra" yolcukluklar; iş ziyaretleri konaklama, yol, beslenme gibi ücretler karşılanır. ofise gidip gelmeniz sizin sorumluluğunuz.
ayrıca bazı şirketler -bunu baştan belirtirler- iş için gerekli teçhizatı da ödüyor. cihazlar, internet, elektrik tüketiminin tamamı veya bir yüzdesi gibi.

rewlack

Komik olur, zaten odemezler.

Buyuk sirketten taksi parasini almak icin bile 40 tane sey doldurursun.
Sirf o formu doldurmamak icin metrobuse binersin.

divit

o detaylar yazılı olarak vardır
intraneti varsa orda bulursun, ik'dan isteyebilirsin

bir soru sorcam

genel kurumsal dünya olarak konuşayım

şehir dışında olmak senin problemin. seni ofise çağırdılarsa bu da mesaiden sayılır, kendin gitmek zorundasın.

bu masraf konusunda bilgilerin kulaktan dolma sanırım. "Neleri masraf gösterebilirim" diye böyle bir durum yok. Biri sana kalk şu toplantıya git dediğinde taksin yemeğin dışında pek bir şey olmaz yani.

kenarortay
1

mobil görünümden çık