Yaklaşık 10 yıldır aktif araç kullanıyorum.. Hiç yedek lastiğe ihtiyaç duymadım.. Bir kere uzun yolda lastiğin indiğini farkettim onu da köpük sıkıp ilk lastikçiye kadar idare ettim... Zaten bijonları çok sert arabanın kendim değiştirebileceğimi de sanmıyorum.. Bir kere denedim. Açamadım.

Olur da lastik parçalansa dahi? kaskonun yol yardım hizmeti var.. Bu durumlarda yardımcı oluyorlar mı bilmiyorum ?

Hem bagajda ek alan kazanayım hem de boşuna ağırlık taşımayayım diye. Stepneyi çıkartasım kalan alanı da ek depolama olarak kullanasım var.
Yine de mantıklı mı bilemedim ?

 

Olur da lastik parçalanırsa, bulunduğunuz yere gelen yol yardım size jantıyla yeni lastik getirir mi, getirirse kaç liraya getirir bilemiyorum.

Yedek lastiği taşımak, ihtiyacınızın olduğu güne kadar aptalca ama ihtiyacınızın olduğu gün yanınızda olması, harika bir şey.

yargin

lastik parçalanırsa kaskonun çekici hizmetini kullanırsınız. lastikçiye çektirirsiniz. tabi geceyse sabaha kadar beklersiniz.

xrated

Kaskonun yol yardım hizmeti var da @yargin'in dediği gibi sana jantıyla yeni lastik getireceğini sanmıyorum en fazla çekiciyle en yakın lastikçiye çektirirsin arabayı.

Şehiriçinde belki sorun olmaz adım başı lastikçi var nerdeyse ama uzun yola giderken yedek lastiksiz yola çıkmazdım yerinde olsam.

10032007

yol yardım dediğin benim arkadaşlar işte.

bi ufak votka alıp kafayı çekip çekip takılıyolar. onların keyfine kalmışsan bitmişsin yani.

olabilecek en mantıklı şeyi söylüyorum sana, çekici gönderir servise çekerler.

sen de servis açılsın da lastik mastik yapsın diye beklersin.

öteki türlü maks yarım saatte lastiği değiştirip yoluna devam edersin.

bijon açılır açılmaz bilmem de, sağlam bi bjon anahtarı çok şeyi değiştirir, hani üstüne çıkıp tepinmelik, 2 kiloluk çekiçle vurmalık falan.

he stepnen olur değiştirmeyi bilmezsin yol yardım gelir değiiştirir.

killerbee

2001 model clio aracımda stepne vardı. bir gün apartman otoparkında baktım lastik inmiş. pompa falan da yok. dedim stepneyi takıp lastikçiye gideyim. tabii sağlam bijon anahtarı falan ne gezer. avadanlıktaki araçla birlikte verilen L şeklindeki anahtarla lastiğin tek bijonunu bile gevşetemedim. üstünde zıplamaktan el freni çekili vitesteki araba yerinden kaydı. krikoda olsa düşerdi. ben gevşettikten sonra krikoya alayım demiştim, gevşetemedim. lastikçiyi çağırdım, şişirip dükkana gittik. önceki takan nasıl ölümüne sıktıysa dükkanda lifte alıp havalı tabancayla bile sökemedi herif. istavroz bijon anahtarına boru takaıp momenti arttırarak falan gevşetti. bijınları sökmek de yetmiyor. çelik jant nasıl sıkışıyorsa bi de yumruk, tekme, öteki lastikle gerinip gerinip vurma şeklinde lastiği yerinden oynatmak gerekiyor.

velhasıl sökemedim lastiği, bijonun tekini gevşetemedim bile.

sonra lpg taktırdım, stepne yerine simit tank koydular. bir müdden stepneyi bagajda gezdirdim. sonra dedim lan sökmeye çalışsam yine söküp takamayacağım, en iyisi taşıyıp durmayım, koydum eve. yıllardır stepnesiz geziyorum.

geçen sene 2019 model toyota corolla hybrid aldım, stepnesi yok. tamir kiti ve bir tane de çakmaktan çalışan kompresör koymuşlar. aracın standart donanımı bu yani aldığım adamın işi değil.

yani çok da lazım değil, yol yardımı var, çekicisi var, şehir içinde kalırsan tanıdık bi lastikçi bul, ara gelsin. tubeless lastik parçalanacak kadar başına iş geldiyse zaten çekici çağır, aracın başka tarafları da zarar görmüş olabilir.

kibritsuyu

Bazı bijonlarda ters dişli oluyor. Bir yönde zorladınız açılmıyor, diğer yönü deneyeceksiniz. O yüzden açamamışsınızdır. Anahtarın uç kısmına ayağınızla biraz ağırlığınızı verince gevşer zaten.

malheiros

Arabada ince stepne var. Zaten kendisine göre yeri var yani aklımın ucundan bile geçmez çıkarmak. İlk kez duyuyorum böyle bir soru.

Bir keresinde otoparkta demir çubuk lastiği yardığı için kullanmak durumunda kaldım. Taktım gittim lastikçiye yeni lastik aldım. Öyle bir durumda yol yardım çağırmak da angarya iş. Mis gibi sök tak bak işine.

zoghurt

çoğu arabada lastik fazladan yer kaplamıyor. bagajın altına gömülü oluyor. stepnesiz gezilmez bence. gece saat 3te lastik patlasa saçma bir yerde, o saatte nerden bulacaksın lastikçi? çekici seni eve falan bırakır da bi daha onu bekleyeceksin uğraş yani. lastik değiştirmek en fazla 15 dklık iş.

bana bir kere lazım oldu iyi ki de stepne var dedim.

jelly bear

Ben şahsen gece pek araba kullanmıyorum seyahat etmiyorum. Lastiğin havası komple inse değiştirmeye uğraşmam cant yere değerek lastikçiye kadar sürerim. Yarılsa muhtemelen ben de tek başıma değiştiremem. Ömrümde değiştirmedim. Ama yine de stepne bagajda durur. Çünkü yoldan geçen birinden yardım isteyebilirsin. Bi de barajdan çıkarıp nereye koyacan evde durup ne yapacak. Bagajda o kadar boş alan çok mu önemli.

baba553

lastikler runflat degilse stepne cikartilmaz. Tamir kitleri benim deneyimim pek ise yaramiyor. Yol yardima da guvenilmez, bulundugun yerde telefon cekmeme olasiligi var, dag basinda kalirsin.

Yok kesin stepneyi cikartacam diyorsan o zaman runflat'e gecmen lazim. O tip lastiklerin de bazi sikintilari var: fiyatlari yuksek, bulmasi kolay degil, konfor yanak sertliginden dolayi dusuk.

Ben olsam stepneyi kafaya takmayi birakirdim.

cooperr

Uzun yolda bulundurmak mantıklı ama şehir içi kullanımda ben bıraktım kullanmayı. Lastik tamir kitleri de iş görüyor bence. En az üç defa kullandım ve hayat kurtardı resmen. Arabada en az üç tane bulunduruyorum artık.

beni sen öldürme

Son 10 senede 2 defa kullandım. Ben olsam çıkartmam.

zimbirik

99dan beri kullanıyorum.
toplamda 3 kere lastik değiştirmek zorunda kaldım. kaldım diyorum çünkü ikisinde ben değiştirdim.
sonuncuda stepne olmadığı için şansıma 7dk ötedeki lastikçiye ulaştık.
bu bir risk nerede ne olacağını bilemezsin.
kaskonun lastikçisi geleceği mesafe için km başına ücret alıyor. o parayla 3 ay doğal gaz faturası ödersin :))

lastik onarıcı spreyler var. şehir içi için uygun olabilir.

janderzel zartanyan

Bu kadar güzel öneriden sonra benim tek bir tavsiyem olacak;

Arada sırada, mesela senede bir kere tekerlekleri ve doğal olarak bijonları bi söküp takmak lazım olduğu yerde.

Sökülmeyen ve uzun zaman sabit duran tekerlekler zamanla korosyon-toz-kir vs ile çıkmayacak gibi kaynıyor namussuzlar.

Bijonları söküp takmak yetmez, jantı da oturduğu yerden çıkarıp geri takmak lazım.

Bu dediğim yapılmazsa bazen bırakın tekme atmayı, keserle çekiçle bile çıkmıyor bazı tekerler. Çok uğraştırıyor.

John Bloor
1

mobil görünümden çık