Selamlar,

Evimiz satıldı, apartmandaki herkes yıllardır oturuyor. Normalde zamlar tüfe oranında yapılmalı diye biliyorum. Ev sahibi değişince tüfe oranı geçerli değil diye duydum. Yeni gelen kişi kafasına göre bir kira mı söyleyecek, nasıl olabilir, alt limit üst limit yok mu?


 

kira sözleşmesi aynı şartlarla devam eder

hadsafhada

anlaşabilirseniz anlaşırsınız, diğer türlü ihtarname çekerse süreç başlar 6 ay sonra falan çıkman gerekir.

Fakat 1 ay içinde ihtarname göndermesi gerekiyormuş yoksa eski sözleşmenin şartlarını kabul etmiş gibi görünüyor bildiğim kadarıyla. Yine avukat birilerine sor. Tüfe değil de birazcık daha üstüne anlaşabilsen iyi de olabilir aslında. Kendi oturacaksa zaten yapacak bişey yok. (ama 6-7 ay daha oturabiliyorsun yasal olarak, hatta dava vs. uğraşılırsa daha da uzuyormuş. Ben uğraşmak istemedim ama mesela)

nhk ni youkosu

1 ay ihtarname ile 6 ay içerisinde tahliye talebi, satınalan kişinin kendisinin/altsoyunun/üstsoyunun o evde oturacağını iletmesi, o bölgede evi olmadığını ispat etmesi durumunda geçerlidir.

diğer türlü, satınalan kişinin sözleşmedeki bazı maddeleri reddetme hakkı saklı kalmk koşuluyla, önceki ev sahibi ile yapılan sözleşme aynen devam eder.

altinci nesil caylak

Ne isterse o diye bir şey yok. Sözleşme devam eder.

himmet dayi
1

mobil görünümden çık