[q]
(6) 

evde lahmacun

allanpoe #1498919
ic harci degilde hamuru evde yapip guzel olan var mi? ya cok kitir oluyor ya da sert oluyor. yumusak sarabilecegim boyle bi lahmacun tarifi var mi? nasil pisiriyorsunuz. firin / tava vs




 

pandeminin ilk zamanları ben de denedim evde. senelerdir lahmacunculara "kıymayı az koyuyorlar yeaa" diye sitem ettiğim için biraz fazla koymuştum. Sen kıvamında koy. Bir de fırınım olmadığı için tavada yaptım ama yine de güzeldi 4 tane bükmüştüm. ama harç miktarı önemli, bir de sulu olmasın fazla harcın.

duster

instagramda @ariferdogann diye bi genç var evde bir sürü güzel yemek yapıyor lahmacun da vardı bi bakın isterseniz.

dakota

Harcı sulu bırakmayı deneyebilirsiniz. Onun nemiyle kurumayabilir.

baal

hamurunu da evde yap ama yakındaki bir fırına ver pişirsin mis gibi olur
zaten tekrar ısıtıp iyice çıtır yapıp yiyince daha lezzetli

bir soru sorcam

ben yapıyorum çok güzel oluyor.

içi zaten son derece basit, hamuru da mayasız tuzlu hamur.

açıyorsun, üstüne malzemesini koyup kızgın tavada önce kapaklı 5 dakka sonra kapaksız 5 dakka pişiriyorsun. hatta çoğu zaman 3 dakikada pişiyor.

masada açıp harcını üstüne sürmeden önce, yağlı kağıt üzerine koyuyorum, sonra harcını koyuyorum, tavaya koyması da kolay oluyor.

dışardakienden daha güzel oluyor bana göre. dışarda ne zaman lahmacun yesem yarım saat sonra motor bozuluyor, evde böyle bir sorunla karşılaşmadım hiç.

hamurun kıvamı önemli cıvık olursa olmaz ama katı yaparsan bu sefer de ince açamazsın.

annem bile şaşırdı görünce, bildiğin sanki taşfırında olmuş gibi oluyor. ben de çok şaşırmıştım, ulan yıllardır niye denememişim diye hayıflandım.

harcın da özelliği şu, normal lahmacun kıymasını macun kıvamına gelinceye kadar çektiklerini düşünüyorum, normal çekilmiş kıyma topaklaşıyor ama tadına olumsuz bir etkisi yok.

maydanoz, ve kapya biber muhakkak elle doğranmalı, eğer robotla çekersen hüsran olur.

geri kalan soğan domates falan robotta çekiliyor. harcın kıvamı da önemli, ne çok kuru olması lazım ne çok sulu, suyunu içine koyduğun domates miktarı ile ayarlayabilirsin.

killerbee

bence olmuyor. denedim ama ı ıh uğraştığına değmez.

floydian
1

mobil görünümden çık