eksisozluk.com
1 sorum olacak. arkadas soyle bir liste yapmis. simdi ben omad'la beraber yapicam.
1- her gün (pazarları hariç) 1 saat tempolu yürünecek
2-bu süre zarfında (yılbaşına kadar) asla ama asla şekerli bir şey ( meyve hariç) yenilmeyecek
3- kahvaltı öğlen 12 de yapılacak akşam yemeği 19 da yenecek. ara öğün yok. 12 ile 19 arası belki 1 meyve azıcık kuruyemiş ve yeşil çay
19 ile ertesi gün 12 ye kadar su hariç mideye hiçbir şey girmeyecek.
4- asla ekmek ve pirinç yenmeyecek
5- kahvaltı genelde haşlanmış yumurta kuruyemiş domates yeşillik vb ürünlerle olacak.
6- akşam yemeği tavuk et yeşil mercimek gibi
protini yüksek bir ana yemek ve salatadan yahut 1 kase ev yapımı doğal yoğurttan oluşacak.
7- kar da yağsa günlük yürüyüş aksamayacak
8- günlük en az 8 bardak su içilecek
9- günde 1 fincan sade türk kahvesi tüketilecek
10. uyku düzeni şart. günde en az 8 saat uyunacak.
bu arkadasin listeninin ciktisini alip uygulayacagim. sizce bu listeye eklenecek, cikarilacak yada gozden kacirdigi hayati bir sey var mi? ona gore guncelleyeyim listeyi.
intermittent fasting var, fiziksel aktivite var, azaltilmis karbonhidrat tuketimi var, bol protein ve sebze var... bence gayet yeterli. sorun genelde irade oluyor zaten, yoksa su listeye sadik kalabilen birinin NORMAL SARTLARDA kilo verememesi mumkun degil.
ben buna kalori alimina dikkat etmeyi eklerdim ama. karbonhidratta cok keskin dusus olacak. oradan gelen kalorinin bir kismini geri kazanmak lazim protein veya saglikli yag yoluyla. yoksa gunde 4 bin kaloriden 1300'e dusersen hasta olursun, ugrasmayi da bir haftada birakirsin.
Sadece su içilecek dediği zamanda, sınırsız şekersiz çay veya bitki çayı da serbest de diyebilirsin. Bir sakıncası olmaz.
Ben olsam meyveyi de yasaklar listesine alırım.
Kuruyemişi iki ceviz veya bir avuç bademle sınırlamak uygun olur.
Karbonhidratı bu kadar sınırlarsan beton gibi yaparsın ya da hiç yapamazsın. Kabızlık kötü şey. Fiber almak şart. Ekmeğe ya da pilava o kadar mesafe koymayın. Haşlanmış sebzeler menüden eksik olmasın.
bir de başlamadan önce tiroid değerleri(tsh, t3,t4), şeker, insülin direnci ve d vitaminine baktırırsın tadından yenmez.
Böyle şeyler çok komik ve saçma, asıl yapılması gereken şeyler dışında kendi kendini gaza getirmek için yapılan ve asla uyulmayan listeler işte. Kilo vermek için gerekli olan bir tane kural var: Gelen kalorinin çıkan kaloriden az olması. Bu kadar. Buna uyduğun sürece gece 12'de de yemek yesen kilo verirsin günde 10 dakika bile yürümesen kilo verirsin ekmek yesen de pilav yesen de lahmacun yesen de kilo verirsin. Sen günlük alman gereken toplam kaloriyi hesapla bunun 300 kalori altında beslen olası kas kayıplarını tolere etmek için protein alımını diğerlerine nispeten biraz yüksek tut yeter, gerisi hikaye. Ben böyle Tumblr listeleri hazırlayıp da başarılı olan kimseyi görmedim 3 gün sonra hepsi çikolataya saldırmaya başlıyor.
yap. yapma demiyorum ama bunlardan 1, 2, 4 (ekmek ozellikle), 5, 7, 8, 10 (yani cogunlugu) zaten tum hayatin boyunca yapman gereken seyler. yani bunlara yil basina kadar disimizi sikicaz, sonrasina da artik kismet seklinde bakma.
zaman tamircisi +1. bu tarz şeyler genelde en sağlıklı ve en hızlı şekilde kilo vermeyi tarif ediyor. uyabilirseniz iyi olur tabi deneyin ama çok sıkarsa da olmadı deyip küsmeye gerek yok en nihayetinde yapacağınız tek şey yaktığınızdan az kalori almak. bunu arada çikolata, dondurma, pirinç yiyerek de yapabilirsin, 3 öğün yiyerek de. kilonuza göre değişebilir tabi ama 2 ayda 20 kilo vermenin de çok sağlıklı olacağını sanmıyorum bir de.
şu postun altına bi tek Zaman Tamircisi doğru bir yorum yapmış. böyle diyetler insanı kısa sürede bıktırıyorlar, verilen kilolar da diyet biter bitmez geri alınıyor. önemli olan kalori. vücuduna giren kalori çıkan kaloıriden azsa kilo verirsin bu kadar net. ya aynı miktarda yemek yicen ve egsersiz yapıcan, yok ben egsersiz yapamam diyosan da daha az yicen. ekmek de ye pilav da ye kızarmış patates bile yiyebilirsin. ama 3 kaşık bilav 1 tabak yerine, ayda bir kçüçük porsiyon kızarmış patates her hafta hamburger patates gömmek yerine. bu kadar basit. bunu hayat kuralı haline getirirsen diyette gibi de hissetmezsin kendini ve verdiğin kilolar da kalıcı olur.
İf iyidr. Açlık saatini 16 saat altına indirmeyin. Zaten kan şekeriniz dengelenir acıkmazsınız.
Meyveye yüklenmeyin. Günde 1 tane meyveyi aşmayın, meyve yerseniz de önden yoğurt gibi ceviz gibi glisemik indeksi düşürecek içerikler tüketin. Akşam yemeğinden sonra meyve yemeyin.
Yasak koymayın kendinize. Pilavı çıkartıp yerine sebze koyun, ama bi yerde bi kaşık pilava denk gelirseniz de yiyin yahu problem olmaz.
Haftada 1 akşam yemeğini junk food yapardım ben olsam.
Haftada 1 yalnızca öğle yemeği yiyip akşamı atlardım.Haftada 1 ise saat sınırına dikkat etmeden yerdim. Bu sayede daha takip edilebilir bir diyetiniz olur ve vücudunuz da biraz farklılık görür.
Arkadaşlarınızla dışarı vs çıkarsanız kendinizi diyeti bozmuş hissetmeZsiniz.
Günlük yürüyüşü bu kadar abartmanıza gerek yok. Ama bu sisteme kas çalışması eklemezseniz vücudunuz sarkacak. Haftada 2 3 kas çalışması, 2 3 gün yürüyüş ekleyin, 2 gün de kendinize izin verin bi şey olmaz.
Kaslarınızın erimemesi için karbonhidratı yağ ile değiştirmeniz lazım. Karbonhidrat ve protein vücutta aynı sistem tarafından enerjiye çevriliyor. Bu nedenle karbonhidratı azalttığınızda o sistem tarafından proteinler yakılmaya başlanıyor. Yağlar ise başka bir sistem tarafından yakılıyor. Vücuda yağı bol alırsanız karbonhidrat bulunmadığı durumda vücut yağ yakan sistemi devreye sokmaya alışır. Diğer türlü ne kadar proteinde alsanız vücudunuz karbonhidrat bulamayınca yağ değil protein yakmaya geçer, siz de kaslarınızı koruyamazsınız.
Kalorisiz tüm içecekleri su gibi düşünebilirsiniz. Bitki çayları, kahve vs her zaman tüketilebilir.
Sabahları elma sirkeli su benim vücudumun ödem atmasını sağlıyor. Kaslarım falan daha belirgin olduğu için daha iyi hissediyorum. Size yaptığı etkiye göre deneyebilirsiniz.
Kalori açığı yapıp yemek yediğiniz saate dikkat etmemenizi önermem. vücut sistemi çok parametreli bi sistem bu şekilde düz mantıklar sizin zayıflamanıza engel olmaz ama yavaşlatabilir. Gece uyku saatinde vücut sindirimle meşgul olduğunda uykudan alacağınız faydaları alamazsınız. Bu faydaların arasında zayıflamak da var, genç kalmak da var. Kanseri önlemek de var. Bu nedenle tok karna yatmamaya ve sindirim sistemini sürekli açık tutmamaya özen gösterin.