[q]
(3) 

TOEFL IBT 100+

biseysorucam #1498626
Arkadaşlar selamlar,

Şu skoru hedefliyorum. Bu yolda bana yardımcı olabilecek kaynaklarınız tavsiyeleriniz var mıdır? Torrentte milyon tane kaynak var ancak doğru kaynaktan çalışmak istiyorum. Birkaç sorum var,

Bu kaynaklarda audio yok bazılarında, özellikle audio olandan çalışayım değil mi?

"Cambridge Preperation for the TOEFL Test" diye bir dosya buldum +audio hepsinin olduğu ama 2007'de upload edilmiş açıkçası çok içime sinmedi eski olduğu için.

ETS'nin Official Guide to TOEFL'ı var. Bu sadece PDF.

Barron's dosyası var bu 47 GB falan hepsi var sanırım içinde.

Bunlardan veya bunların dışında kaynak önerebileceğiniz neler vardır acaba kitap olur site olur vs?

İngilizce seviyem fena değildir diye düşünüyorum şu an hiç çalışmadan girsem 85-90 bandında bir puan alırım sanırım ama bu sınava hiç girmedim IELTS'e girmiştim seneler önce sadece. Düzenli bir çalışmayla 100+ almak istiyorum TOEFL'dan

 

istanbul'daysan longman'ın kitabını al akmar'dan falan. cd'li bi şekilde o kitap çok çok benzer. sadece listening kısmındaki parçalar toefl'da çok uzun bu kitaba göre onu başka yerden çalışırsın.

burada deneme sınavları var sonunda yapıp puanını görebilyiorsun. speaking ve writing hariç tabii.

bohr atom modeli

başka bir soruda detaylı bir cevap yazmıştım, sadece kendi deneyimimden yola çıkarak. onu buraya da ekleyeyim:
(git: 1479611)

şunu söyleyebilirim, 2007 kaynağından çalışmayın bence. mesela 2019'da listening'in mantığı değiştirilmiş çünkü, diğer cevapta da yazmıştım, bir yeni listening linki var orada.

nimberjack

Burada benim biraz eski de olsa tecrübelerim var
eksisozluk.com

Özetle: Güncel, resmi guide'ı mutlaka edinip okuyun, en azından göz gezdirin. Benzer şekilde normalde güncel guide ile gelen ve 3 orijinal, artık kullanılmayan TOEFL sınavı içeren bir kit var (Eskiden CD idi, şimdi muhtemelen online olmuştur) buna da bakıp örnek soru tiplerini görür, kendinizi denerseniz 100+ alırsınız.

salihdt
1

mobil görünümden çık