Geçirdiğim rahatsızlık + yaşa bağlı olarak dikkat, algılama becerilerim eskisine göre biraz geriledi. 4-5 yıl öncesini sürekli düşünüp o randumanlı halime tekrar nasıl gelirim diye sürekli araştırıyorum. Fakat konu şu ki o halime yaşlanma + kullandığım ilaçlar nedeniyle muhtemelen hiç bir zaman gelemeyeceğim.

Bu kayıpları kabullenip, gerektiği yerde hedeflerimi küçültüp yola devam edemiyorum. Bu takıntı düzeyi mükemmelliyetçilikten de biraz kaynaklı. Hepsi hayata uyumumu keyif almamı azaltıyor. Bu konu da benzer bir deneyim yaşayan var mı? Kabullenme ile alakalı bu tutumunuzu nasıl değiştirdiniz? Tavsiyenize talibim.


 

'Kabullenme ile alakalı bu tutumunuzu nasıl değiştirdiniz? '

Valla yukaridaki gibi bir soru isi cikmaza sokar. Olaylari kabullenme zaten bir tutumdur, kabullenmeyi kabullenme tarzinda isi donguye koyarsan zaten icinden cikamazsin. Kabullenmek istemiyorsan o zaman eski haline nasil donersin diye arastirma yapip vaktini o sekilde harcayacagina atiyorum otur dikkat arttirma egzersizi yap ya da iste kendini eksik hissettigin seyle ilgili calis o daha iyi olur.

j r r tolkien hayrani
1

mobil görünümden çık