Geçenlerde bir tanıdıkla konuşurken Yaratıcı Yazarlık Atölyesi'ne gittiğinden bahsetti. Yıllarca oturup bir şey yazamayan insanların, bu tarz atölyelerden sonra yazmaya başladıklarından falan bahsetti. Bu arada bahsettiğim arkadaş alelade bir atölyeye gitmiyor, Akgün Akova'nın atölyesine gidiyor.

Neyse. Ben de kendimi bildim bileli düzenli kitap okuyan biri olarak hiçbir zaman hiçbir şey yazma girişiminde bulunmadım, günlük bile tutamam. Konuşmayı, sosyalleşmeyi çok seven biri de olmadığımdan, yıllardır hep içimde "keşke yazabilsem bir şeyler" derim.
Mesele zaten mükemmel edebi derinliği olan şeyler yazmak değil (keşke öyle olsa ama oraya gelene kadar çok yol var).
Amacım, benim için yazma sürecini kolaylaştırabilecek yönlendirmeler bulmak ve kendimi bu konuda hem eğitmek, hem de açmak. Kendi kendime bir şeyler yazabileyim, sadece bu kadarı yeter. Çünkü uzun zamandır ancak bu şekilde rahatlayabileceğime inanıyorum ancak bununla ilgili hiçbir girişimim olmadı.

Eline kalemi alıp yazmaya başla nolacak demeyin lütfen. O öyle olmuyor. O yüzden bu duyuruyu açtım zaten.

Bu tarz yazarlık atölyelerinde de zaten anladığım kadarıyla öyle okul tarzı bir eğitim verilmiyor. Tam tersi özgür bırakılıp, hayal gücünü nasıl kullanabileceğin şeklinde ilerliyor.

Sorum ise şu:
1. Aranızda bu tarz atölyelere katılıp kendince mutlu sonuçlar alanlar var mı?

2. Tavsiye edebileceğiniz atölyeler var mı?
(arkadaşın gittiği Akgün Akova atölyesine gidemiyorum şu an)

3. Atölye olmasa bile bununla ilgili kitaplar da olur. Hatta keşke kitap olsa. Kendi kendime okuyup, kendimi geliştirebileceğim bir yöntem çok daha işime gelir.

 

Ben gitmiştim üniversite zamanı, işin teknik kısmını öğretiyorlar ve çok ufuk açıcı.
Yılmaz Erdoğan'ın TRT için yaptığı bir atölye vardı tamamen bu tatta bi eğitim verilmişti bize de.
Bence onu izlemelisin. Onun dışında birçok kitap var bence en iyisi kahramanın yolculuğu adlı kitap.

olaylar olaylar

Pardon yazarın yolculuğu olacak kitap
m.kitapyurdu.com

olaylar olaylar

piyasada birçok kitap var ancak bir ekip ile ders aldığınızda sizin gibi yaratıcı yazarlık ile ilgilenen diğer kişilerin yazdıklarını dinleme, eleştirme ve bakış açılarını öğrenme fırsatı bulursunuz. Çok daha farklı bakış açısı elde etmek için yaş skalası geniş ekiplere dahil olun. Böylece 60 yaşındakinin tecrübesini de 17 yaşındakinin heyecanını da gözlemleyebilirsiniz.

Kitaba gelince

Lajos Egri- Yazma Sanatı
Joseph Campbell - Kahramanın Sonsuz Yolculuğu

transparan kertenkele
1

mobil görünümden çık