Fiziksel olarak is yerine gitmenizin cok zorunlu olmadigi bi iste calisiyorsunuz. Departmanda 3 kadinsiniz. Biri cocuklardan ve kocasindan kacmak icin daha cok geliyor. Kalan 2 bekar isleri cogunlukla evden yapiyoruz. Aslinda hukuki olarak gitmeniz gerekiyor ama isler evden halloldugu icin yonetim dahil kimse kimseye ilismiyor. Gercekten de hic bir isimizi aksatmiyoruz. Departman muduru aranizda anlasin yeter ki isler yurusun dedi. Yine de goze batmamak icin gidip gorunuyoruz tabii ki.

Bu evli kadin surekli is cikariyor yonetici falan olmadigi halde. Diyelim ariyor yarib ne yapiyorsun diyor. Soyluyorsunuz. Hemen "is yerine gel ordan yap su saatte birileri gorusmeye gelcek benim isim var cocuklari okuldan alcam" falan diyor. Randevuyu bana sormadan kendisi vermis o saate. Diyorum bana uymuyor "ama calisma saatleri zaten aslinda hepimizin burda olmasi lazim" diyor. Simdi hayir desem bu sefer gidecek sikayet edecek isler aksiyor evden calismayi kaldiralim diye. Sonucta bizden de randevu aliniyor ama kimseye kitlemiyoruz onu. Is yerine gidiyoruz zaten pasa pasa. Hic bir is aksamiyor kesinlikle.

Bana 1 hafta onceden dese ki soyle bi randevu aldim benim isim var sizin musaitliginiz nedir diye yine giderim. 1 gun oncesinden ya da o gunun sabahi ariyor tum planlarim, calisma duzenim alt ust oluyor. Aciliyeti yok biseyi yok. O randevusunu ertelemiyor baskasina kitliyor. Boyle soyleyince ama is saati diyor ve acayip manipulatif birisi gidip yoneticiye bi tek ben calisiyorum diye yansitir olayi. Kafasindan toplanti falan yaratiyor. Su konuyu konusalim diyor hatta disarda restoranda konusmak istiyor sirf evden kacmak ve yalniz kalmamak icin. Ama kendisini is icin yaptigina inandiriyor.

Sevdigim de birisi sirf o sevdigim huylarindan dolayi gidiyorum bazen ama artik sinirimi bozmaya basladi bu durum cunku sadece is hayatinda degil normal hayatta da boyle. Isim var diyorum ne isin var diyor. Su isim var diyorum onu sonra yap hafta sonu yap falan diyor.

Ben en sonunda onun bu davranislarina tepki gosterdim siddet uyguluyorsun artik falan dedim. Cok ayip ediyosun sana ne kadar destek verdigimi herkes bilir, sana deger veriyorum falan biseyler dedi. Sesini de yukseltti. Gercekten de seviyor beni ve destek verir her konuda ama bu davranislarindan rahatsiz oluyorum artik baya. Ve laftan anlamiyor kadin. Ne yapmak lazim?

 

Sen de aynını ona yap. Önümüzdeki hafta ofise gideceğin bi günü belirle. Sonra bir önceki gün son dakika golü at ona. Yarın yeğenime bakmam lazım, diş muayenesine gitmem lazım dişim çok ağrıyor gibi bahane olduğu belli olan bir şeyle, özellikle onun ofise gelemeyeceğini bildiğin bir gün sürpriz yap. Muhakkak bi bahane bulup gelemeyecektir. Sen "tamam öyleyse ben bu halimle gidiyorum ama bu yaptığın ayıp, sen benden isteyince ben gittim hep" gibi şeyler söyle. Bir daha da emrivaki ile beni çağırma madem falan dersin.

himmet dayi

"ama calisma saatleri zaten aslinda hepimizin burda olmasi lazim" diyor.

Bunu diyince "o zaman sen git, sen işyerinde ol" de bence. Sana ne yapacağını söyleyemez, zorlayamaz. Ne destek verdi bilmiyorum ama bu onun planlarına sorgusuz uyacağın anlamına gelmez. İşim var deyince ne işin var diyen insana saygı duymam.

black mamba

Valla tam olarak nasil tepki gosterdigini bilmiyorum ancak tepkin sadece 'siddet uyguluyorsun' tarzinda biseyler soylemek olmussa eger, tepkini yanlis gostermissin bence. Simdi kendimi karsi tarafin yerine koyuyorum, yani eger birine boyle seyler yapsam ve karsi taraf da en son tepki gosterse ve tepkisi de 'siddet uyguluyorsun' tarzinda olsa, haksiz oldugumu bilsem bile bu sozun uzerine gider oradan yururdum. Cunku 'siddet uygulamak' demek cok saglam bir itham ve eger manipulatif biriysem de o cumle direkt bana tartismayi manipule etme imkani saglar.


Boyle cok genel konusmak yerine karsina alip 'bak gecen sunu sunu yaptin, yapma. Hosuma gitmiyor boyle seyler, bir isin varsa ve yapamayacak durumdaysan onceden gelip yapmam icin rica et, son anda emir verir tarzda dayatma' falan de. Yani direkt olayin uzerine gidip oradan yuru. Yok yine 'iste olman gerek rerororu' falan derse de 'kendi isimi yapmam icin iste olmam gerek, senin isin icin degil. Isimi de yapiyorsam nerede yaptigim onemli degil' falan de.

j r r tolkien hayrani

himmet dayi +1

böyle insanlarla konusarak anlaşamazsın. sevilecek bir tarafı yok ayrıca. böyle kadınlar var gerçekten. çocukları oldugu için her şeye hakları oldugunu ve sürekli idare edilmeleri gerektiğini düşünüyorlar. üstelik kurnazlar. işin zor ama iyi niyetli düşünmen yanlış.
ona karşı söylediğin sözler ve gösterdiğin tepki yanlış. soğukkanlı olmalısın. rest çekmelisin.

dafuq

Abi böyle şeyler görünce ne kadar güzel bir yerde calisiyorum diyorum. Dünyanın en saçma salak olayi. Bir işyerinin bir kere evden calismayi yasala dökmemesi gerizekalilik, siz evde kaza gecirseniz is kazasi ama şirketinizin yasal dayanagi yok.

Ikincisi çalıştığıniz kisi de kisilik olarak sikintili. Benim bir calisan bu tarz benzer şeyler yapiyordu (tatile gider döndüğünde backup yapan kisiye basladigi isleri bitirmesini söyler. ama kendisi backup yaptigi zaman dönen kişiye direkt bütün isleri verir). Uyardim düzeldi. Sizde de sirketin bunu yasal dayanaga koyup bu kisinin cenesini kapatmasi lazim. Ya da mudurunuzun kisiyle konusmasi lazim.
Misal gene aynı kişi diğer kişinin yoğun olup olmadigina bakmadan "ben çok yogunum sunu yapar misin" derdi, kisi yogunum diyince de olay cikarirdi. Onun için de konusmam gerekti. Yani birinin devreye girmesi lazim sizde de.
Olur da sirketiniz evden calismak yasak durumuna gelirse de yeni is aramanız iyi olur çünkü 21. Yyda evden çalışmayı hibrit olarak bile desteklemeyen firma salaktir.

logisticsmanager

çok detaylı bir şekilde durumunu 'ben dili'yle anlatmayı dene.

sen şöylesin değil, ben böyleyim. ben evden çalışmakta dolayı cok mutluyum, ben önceden haber verirsen hayatımı cok iyi planlıyorum. ben zorlanıyorum vs.vs.

sen diliyle problem çözülmez. hatta suçlamadan önce överek baslasaydın bile durum değişebilirdi. bana verdigin destekten cok mutluyum ama bu konuda da destegını ıstıyorum vs.vs.

misillemeyle laf sokmayla problemini çözebileceğini zannedenler de iş yerlerinde benzer kaoslarla ömürleriyle tüketiyor.

hopp
1

mobil görünümden çık