[q]
(5) 

Tuz gölü

love and trust #1496547
Tuz gölü sabaha karşı güneş doğarken mi daha güzel, akşamüstü güneş batarken mi?




 

Tamamen mantık yürütüyorum, gölün ne tarafında tesisler var ya da siz nerede olacaksınız bilmiyorum ama gölün batı tarafındaysanız güneş gölün üzerinden doğar, sabah güzel olur. Doğu kıyısında, Nevşehir tarafındaysanız tam tersi güneş batarken manzara daha güzel olur. Fotoğraf çekecek olsam buna göre plan yapardım.

kobuzchu kiz

bir tuz gölü ilçesi şereflikoçhisar'da hayatımın ilk 10 yılını geçirdiğim için çocukluğum oralarda geçri, soruna cevap değil belki ama şunu belirtmek istedim tuz gölü esas gece çok güzel olur. yıldızlar uzansan tutucakmışsın gibi duruyor hem çevrenin ışıksızlığından hem de tuzdan yansıma mı oluyor ne oluyor onun da katkısı var herhalde. yani doğuşunu batışını bilmem şu an oralarda akşam 9'dan sonra ortam nasıl onu da bilmem ama imkan varsa bir 9'dan sonra da görün derim.

semaforo de medianoche

Biz gece karanlığında gitmiştik. Açıkçası hiçbir şey anlamamıştım. Gökyüzündeki yıldızları izlemek için tuz gölüne kadar gitmenize gerek yok. Şehre uzak herhangi bir yerde havanın açık olduğu gün yıldızları izleyebilirsiniz. Çünkü o karanlıkta tuz gölüne mi gittiniz, başka yere mi gittiniz pek anlaşılmaz. Biz boşuna geldik diye düşünmüştük arkadaşlarla.

himmet dayi

@himmet bulutlu bir gecede gitmişsin mekanın bir suçu yok, yoksa gökyüzüyle farklı bir ilişkisi vardır gerçekten de tuz gölünün bu sebeple uzaydaki yer gözlem uydularının dünya'daki 8 kalibrasyon noktasından biridir hatta bilimgenc.tubitak.gov.tr

semaforo de medianoche

@semaforo de medianoche
Hayır hava açıktı. Havanın nasıl olduğunu da pek önemi yok. Dediğim gibi gökyüzünü izlemek için tuz gölüne gitmeye gerek yok. Asıl amaç tuz gölünü görmekse gündüz gidilmeli. Uydu kalibrasyonlarının konuyla alakası nedir?

"Uyduların kalibrasyonu için test sahaları seçilirken birçok ölçüt göz önünde bulundurulur: sahanın yüksek yansımaya sahip olması, deniz seviyesinden yüksekte olması, geniş ve homojen bir yapıya sahip olması, zaman içinde az değişim göstermesi, bulutsuz gün sayısının az olması, endüstri ve kent yerleşim alanlılarından uzakta olması gibi."

Tuz gölünün seçilmesinde gece gök yüzünün 'güzel' görünmesinin bir alakası olduğunu sanmıyorum.

himmet dayi
1

mobil görünümden çık