selamlar, rakip firmadan iş teklifi aldıktan sonra şu an çalıştığın firmanın şartlarını çok daha iyi hale getirmesi sık rastlanan bir şey mi ? ve sizce bu durumda hangisi tercih edilmeli ? aynı şirkette kalmanın bir dezavantajı var mı




 

Tamamen çalışana bağlı. Ben önceki işimden ayrıldığımda gitmeyeyim diye epey uğraştılar. İşten bunalmıştım. 1 ay kafa tatili verdiler. Sonra gel devam et dediler. Geri döndüğüm gün istifa etmiştim. Ben istifa ettikten 1 hafta sonra benle aynı işi yapan başka bir arkadaşa "tamam, İK'ya verebilirsin dilekçeyi" demişlerdi.

Eğer konforum iyi ise ve şartları teklife yakın hale getireceklerse ben mevcut yerde kalmayı tercih ederim. Yeni yerde her zaman risk olur. İş güzel olsa delinin biriyle uğraşmak zorunda kalırsın. Mutsuz olursun.

himmet dayi

Rakip firmaya karşı sözleşmenizde madde olabilir. Ona dikkat edin. Kendinizi geliştiremiyorsanız dezavantajı var bence.

dissendium

rakip firma size sadece bilginiz için değil şu an çalıştığınız şirketin ticari sırlarına vakıf olduğunuz için para verir. dolayısıyla etik bir durum değildir. şantajdır. akıllı bir firma ise sözleşmeye bu maddeyi koymuştur, böyle bir şantajla gidildiğinde sizi kapının önüne koyar. eskidendi bu işler.

hayal fazlasi
1

mobil görünümden çık