Merhaba üniversiteden bu yaz mezun oldum. Askerlikle 12.2026 ya kadar ilişiğim bulunmadığı yazıyor. Şimdi yüksek lisansa başlayacağım. Okulum tecil dilekçesi hazırlamış. İsteyenler kayıt esnasında veriyor. Tecil dilekçesi vermem gerekiyor mu? Ne yapmalıyım? Edevlet Askerlik durum belgesinden şu yazıyor:

ERTELEME ŞARTLARININ SONA ERMESİ HALİNDE (MEZUN/TERK VB.) ERTELEME İPTAL EDİLECEKTİR. BU DURUMDA E-DEVLETTEN VEYA EN YAKIN ASKERLİK ŞUBESİNDEN ASKERLİK İŞLEMLERİ İÇİN BAŞVURU YAPILMASI GEREKMEKTEDİR.


 

mezun olmasaydın 2026ya kadar tecilin vardı. oldun ve o yüzden o tecil değişecek.

normal şartlarda 3 ay içinde şubeye gidip tecil alman gerekiyor ama ylye başlayacaksan tecil dilekçesi ver okul halleder.

kljgslsdkjsd

Çok teşekkürler @kljgslsdkjsd

hasco912

bende de durum aynı. soruya ek yapayım, geçen ay mezun oldum ama hala 12.2026 yazıyor. Tecil için bu tarihin değişmesini mi beklemeliyim, şuan gitsem yahu sistemde zamanın var gözüküyor derler sanırım

biravekahve

O tarih 1 ay sonra değişecek. Süre kısalacak En yakın şubeye gelin yazacak onun yerine.

Tecil icin e-devletten formu doldurup aile hekimine basvurun. Acelesi yok. Eğitim ilisiginizin bittigine dair üniversitenin yazı göndermesi Eylül sonu ekim ortasını bulur. O yazı subeye gittikten sonra o 2026 2023 olur zaten. Ama yukarıda bahsettiğim islemi yapmazsaniz ilk çevirmede tutanak yersiniz.

westblack
1

mobil görünümden çık