eksisozluk.com

Arkadaşlar şöyle bir sorunumuz var. Ne tavsiye edersiniz?


 

kendisine söyleseniz? "türkçeyi yanlış kullanıyorsunuz, çocuğumun etkilenmesi istemiyorum" filan diye?

etna

Çocuğa cephe alabilir, kalbi kırılabilir @etna

goklerdengelenkarar

Kaçıncı sınıfa kadar öğretmeni olacak çocukların? Anaokulu okul öncesi eğitim demek değil miydi? Yani çocuklar zaten okuma yazma öğrenmeyecekler orada diye hatırlıyorum. Düşündüğüm gibiyse eğer bu niye problem olsun ki. Tamam öğretmen dediğimiz kişi bi zahmet düzgün Türkçe konuşsun ama sizin durumda problem olmaz bence.

IncredibleMau

Öğretmenin Türkçesi kötü ise kötüdür. Bu saatten sonra düzeleceğini sanmam. En mantıklısı sınıf değiştirmek, eğer diğer öğretmen daha iyi ise.

elorelia

Kabul edilebilir bir şey değil, aksini düşünenlere hayret ettim. Ben olsaydım durumu idareye iletip sınıf değişimi isterdim.

ruhen hastayim ben

Öğretmen sadece whatsapp mesajlarında mı dil bilgisi hatası yapıyor yoksa Türkçe konuşamıyor mu? Türkçe bilmeyen öğretmen denildiğinde öğretmenin yabancı biri olduğu düşünülüyor ister istemez. Öğretmen yabancı mı?

GoodMorningTeacher

Öğretmen Türk. Sözlü iletişiminde de sorun yok.

goklerdengelenkarar

O zaman öğretmenden whatsapp mesajında idareye dilekçe yazar gibi bir yazım dili kullanmasını beklemek çok saçma. Telefon kullanımı iyi olmayan birisi olabilir, telefon ekranında sorun olabilir, telefonda sorun olabilir, gözlerinde sorun olabilir. Bu sorunun en iyi çözümü öğretmenden ses kaydı atmasını rica etmek. "Yazdıklarınızı okurken zor oluyor, ses kaydı atabilir misiniz?" diyebilirsiniz.

Böyle size göre bir sorun olan bir konu için başlık açmak, "Türkçe bilmiyor" diye bir ifade kullanmak çok yanlış. Bunun doğrusu "Mesaj yazarken yazım kurallarına dikkat etmeyen öğretmen" olmalıdır. Sizin de Türkçe'yi kullanımınızda hatalar mevcut.

GoodMorningTeacher

Ben 18 yıldır özel okulda çalışan, sizin tabirinizle "kpss'yi geçememiş, başarısız" bir matemaik öğretmeniyim.

Özel okul/devlet okulu tercihinden bağımsız olarak; özel okullarda çalışan öğretmenlerin sadece devlet okullarına atanmayı beceremediği için "piyasaya düştüğü"nü sanıyorsunuz. Şahsen KPSS'ye girmeyi hiç düşünmedim. Hatta özel kurumlarda 6 sene öğretmenlik yapanlara atanma hakkı verildi, ona da başvurmadım.

Ben bu 18 yılda ana sınıfı öğretmenleri ile birlikte çalıştığım için değerlendirmemi yapayım. Özel okullarda çalışan öğretmenler devlet okullarındaki gibi "kadromu aldım yemişim mesleki gelişimi" demez. Kendisini geliştirir, geliştirmek zorundadır. Zaten sizin öğretmeniniz gibi bir öğretmen, atanmamış olsa özel okullarda iş bulamazdı.

Özel okulda çalışan sadece sertifika sahibi bir okutman bile devlet okullarındaki "kpss engelini aşabilecek kadar süper" öğretmenlerin %90'ından iyidir. Her sene işinde uzman eğitimcilerle hizmet içi eğitimlere katılır. Sürekli denetlenir. Türkçe yazma yeterliliği bile olmayan, oturup 1 sene kpss çalışıp atanmış öğretmenin muhtemelen emekliliğe kadar görmeyeceği şeyler bunlar. Kaldı ki, iyi bir özel okulda çoğu öğretmen yüksek lisans mezunu oluyor. Benim çalıştığım okulda dr ünvanlı ana sınıfı öğretmenleri var.

"Ne tavsiye edersiniz?" sorusuna cevabım: Bulunduğunuz bölgede araştırma yapıp, ciddi
ve kurumsal bir özel okulu tercih edin. Emin olun çok daha kaliteli öğretmenlerle karşılaşacaksınız.

Ha siz yine de "kpss'de iyi test çözebilen çocuğumu iyi eğitir" diye düşünüyorsanız; yapacak çok da bir şey yok.

lancelot du lac

Türkçe konusunda haklısınız ama KPSS konusunda çok yanlış hem de çok

howfaristhesky

sertifikayla ozel anaokuluna ogretmen mi olunuyormus?!
onlar anaokulu degil, gorece dusuk bir paraya anaokul yasina kadar cocugunuzu emanet edebileceginiz cocuk bakim evleri. amaclarini karsiliyor bir bakima onlar da. ama yok cocugum bir seyler ogrensin ayni zamanda diyorsaniz da devlet okulu ulkemizde sans isi, asla bazi velilerin devlet okulu savunmasini anlayamiyorum. yani paran yoktur verirsin orasi ayri ama ozel okul da soyle boyle demek cok tuhaf buldugum bir durum. boyle bir ogretmeni misal hangi ozel kurum ise alirmis acaba? ozel sektorun devlet sektorunden farki bu. surekli bir rekabet var.

Kittie

Yaziyi gormeden yorum yapamam acikcasi. ama sosyal medyada bazi tanidigim oldukca egitimli boomerlarin yazdiklarini okumaya calisiyorum, zorlaniyorum. Bazi iyi egitimliler bile yazarken ciddi zorlaniyor. Bu ulkede ITU mezunu bir siyasetci bile tahtaya "öğrenciler" yazamadi, yumusak g beni hep zorluyor dedi birakti haha. Bence genel olarak insanlarin yazi ile sikintisi var.

Bir de sunu soylemem lazim, iyi egitimli akadamik olarak cok basarili biri cok iyi ogretecek diye birsey yok. Ozellikle universitede bunu cok gordum, isim yapmis diye adamdan ders aliyorsun fos cikiyor. Dandik CVsi olan birine gidiyorsun dersler harika geciyor. CV sizi cok yanlis yonlendirir.

cooperr

Öğretmen kalitesi özel veya devlet çalışanı olarak düşünülemez. Kaliteli öğretmen kaliteli öğretmendir. Devlette çalışan iyi/kötüdür denemez. Özeldeki de aynı şekilde.

Devlette ne öğretmenler var çaycı zannedersiniz. Özel okul için de geçerli aynı şekilde. İkisinde de hem çok iyi hem çok kötü öğretmenler var özetle.

Türkçe meselesine gelince, bir çok insan Whatsapp’ı ihtiyacını görecek basitlikte kullanıyor. Hatta çoğu yazdığını okumadan gönderiyor. Bu da hatalı imlalar, cümleler, kelimeler görmeniz demek. Ama önemsemezdim şahsen.

jamiro
1

mobil görünümden çık