Bir oto kuaför satılıktı ve eleman bulamadığım için satıyorum diyor. Konuyla ilgim olmadığı halde merak ettim bana garip geldi.

Hadi restoran eleman bulamadığı için kapanıyor görüyorum fakat bir oto kuaföre gereken eleman kaç günde yetiştirilir ki?


Ülkede çoban olmak isteyen yok 70 bin Afgan çoban çalıştırıyoruz tamam. (Çobanlık bilgi birikim gerektirir.)

Peki oto kuaförde aynı ithal çözüm işlemiyor mu? Yoksa bu adam mı ithal çözüme yönelmiyordur?

 

Sağlam ve titiz adam bulamıyor olabilir.

Bunun dışında oto yıkama o kadar kolay bir iş değil. Yazın sıcakta güzel bir iş olabilir ama kışın elemanın bütün üstü başı ıslanıyor. Sürekli olarak değişmesi gerek.

İkincisi belirttiğim sağlam adam bulamamak. İşi bilmeyen arabaya hasar verebilir. Sonuçta elinde basınçlı tabanca var, el yatkınlığı gerek. Bunun dışında arabada gözlüğü, parfümü olan insan olabilir. Bunlar kaybolursa yıkamacıya büyük problem olur ve zarar etmeye başlar.

Northern Mariner

İşle alakası yok. Komik bir para ödeyip bütün kazancı cebe indirme derdinde muhtemelen vatandaş. Asgari ücret ve sigorta yapmayı servet ödemek zannediyor muhtemelen. 1500 2000 lira veririm dediği afganlardan bile zılgıtı yiyince sana afra tafra yapmış.

bana kedicik derdi

Çok da satıcının nedenin takılmamak gerektiğini düşünüyorum. Sadece alacak adam için ortalama bir neden sunmuş. "Eskisi kadar araba yıkamaya gelmiyorlar günü zor kurtarıyoruz şimdi gençler de oto yıkamacıda çalışmak istemiyor" diyemeyeceğine göre. Ortalama bir sebep yazıp muhtemelen "Neden satıyorsunuz ?" sorusuna cevap vermiş.

Malum sitede hobi olarak ilan gezerim arada sırada görüyorum devren kiralık iş yeri adam yazmış işi hazır günlük cirosu şöyle böyle e kardeşim satma o zaman. Ama tabi alakası yok.

hayyam ara

Suriler artik o isleri yapmiyor demek istemis.

Turkler zaten maks 1 hafta calisip gider, igrenc bir is.
Kendi arabani bi kere yika zaten anlarsin.

divit

Pek inandırıcı gelmedi bana,ben oto yıkamacılık yaptım ve küçük bir ilçede, hiç işi bilmeyene 1 günde öğretirsin.

olaylar olaylar

Oto kuaförlerde çalışanların %99'u kayıtsız suriyeli ve afganlar oluyor genelde. Onlarda da en ufak bir hatada bir ton masraf çıkıyor, artı olarak kayıtsız olduklarından bugün gelir yarın gelmez, öteki gün gelir yine gelmez falan, günlük yevmiye ile çalışıyor yani. Kayıtlı olarak sgk'lı işçi çalıştırırsan da diğer oto yıkamalarla rekabet edemiyorsun anladığım kadarıyla fiyat olarak. O yüzden biraz pis bir iş, mafyatik olmak lazım biraz bu iş için

roket adam
1

mobil görünümden çık