Sorumu Şeyma Subaşı üzerinden soruyorum ama aslında daha geniş bir konu. Ben bu kadını uzun bir süredir takip ediyorum. Gününün büyük bir kısmını paylaşıyor ve ben hiç hastalığa dair bir paylaşım görmedim. Pozitifliği onu hastalıklardan koruyor mudur gerçekten?

Duygu durumunun fiziksel sağlığı etkilediğini, depresyonun somatik etkilerine inanıyor musunuz


 

Evet ama bence o kadar da kosut degil. Stresten egzama cikardim ama yillardir hasta olmadim ben de

floydian

birincisi kadinin stresli oldugunu sanmiyorum. stres hastalik yapar. zaman zaman mutsuz olabilir cesitli sebeplerle ama stresli hic degildir.

ikincisi beslenmesini kaliteli seviyede tutabiliyor.

ucuncusu duzenli spor.

bu ucunu kim saglarsa saglasin, genetik olarak hastaligi yoksa, hasta olmasi zor zaten.

do you remember me

tabii ki psikoloji fiziksel sağlığı etkiliyor. artı olarak kadın deli gibi spor yapıyor ve çok iyi besleniyor. vucuduna çok iyi bakıyor yani, dolayısıyla endorfin dengesi yerinde bi insan. özellikle spor ve beslenmesi iyi olan insanlar genelde çok pozitif oluyor zaten.

roket adam

Depresyonun ve duygudurumun somatik etkilerine inanıp inanmamak diye bir sey yok. Çünkü böyle bir etkinin varlığının bilimsel olarak kaniti var. Ozellikle stresin fiziksel yipraticiligi çok fazla. Şeyma zengin ve kendisi ve kızının da gelecegi hakkında maddi kaygısı yoktur. Pozitif yaşantısı olduğu için kendisi de pozitif. Kendine de bakıyordur bağışıklığı sağlamdır. O yüzden hepsi birbirini etkiliyordur ve evet bu yaşantı onu bazı hastalıklardan koruyordur

ddenizz

Duygu durumun hastalığı etkilediğine kesin inanıyorum. Az ya da çok değişir, başka etmenler de vardır ama duygular baya baya etkili bence.

Ama şu da var bazıları mesela öfkeden beslenir falan. Ama yine de beynin o durumu nasıl değerlendirdiği önemli. Kimi havadan nem kapar, kimi balçığın içinden güçlenip çıkar

epitaf

hayat şeymaya güzel. her manada. stres yok. para bol. kaygı yok. iyi beslenme, iyi gezme iyi yaşam var. ayrıca zaten kendine çok iyi bakıyordur diye tahmin ediyorum. darısı bize

photo85

bunun pozitiflik ile alakasi yok bence. son 10 yilda toplasan 10 gun hasta olmamisimdir. saglikli beslenen, spor yapan birisinin bunyesi de biraz saglamsa hasta olmasini gerektirecek bir durum yok.

crucio

crucio +1

Ayrıca Şeyma'nın duygu durumunun çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum, "gelecek kaygısı yok, yediği önünde yemediği arkasında, spor yapıyor o yüzden mutlu ve stressiz" demek de çok düz bir yorum. Bana hiç öyle elindekiyle yetinen birisi imajı çizmiyor, dolayısıyla bizden farklı olsa da stres kaynakları vardır diye düşünüyorum. Partilerken bünyesine aldığı alkol vs.nin de sağlıklı olduğunu sanmıyorum.Bununla birlikte sosyal medyaya herkes goygoy ve mutluluk anlarını koyuyor. Hastayken paylaşmalık hazırda gönderileri vardır Şeyma'nın.

gmzo

Be pozitifliği yaa. Para koruyor para.

O para sayesinde iyi besin, iyi ve stressiz yaşam, sürekli kontrol ve takip.

Geçen amcam safra kesesi kaynaklı pankreas iltihaplanması nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Amcam değil de şeyma olsaydı ilk karın ağrısında bakılacak, durum anlaşılacak ve bir natibiyotik ile atlatacaktı. Hala hastanede amcam. Garibim 2 ay karın ağrısı çekmiş. Ayaklarımı üşütüyorum galiba demiş (yaz günü).

Bir gğn tamamen kilitlenince acile kaldırmışlar.

Şeyma olsa ilk karın ağrısında durum anlaşılırdı.

Fakir acı çekecek aga. Kural bu.

goklerdengelenkarar

daha 18 yaşlarındayken tv programlarına katılıp acun gibi birine yanaşıp onunla birlikte olabilen birisi zaten özgüveni yüksek, kendine bir şey dert etmeyen, hayatın tadına çıkaran bir tiptir. arada üzüldüğü şeyler oluyordur elbette ama kafaya takacak seviye değildir bence. zaten kaygılanacak bir şeyi de yok. bizim gibi hergün sabahın köründe kalkıp tıklım tıkış otobüslerle işi gidip akşama kadar it gibi çalışmıyor, kirayı faturayı nasıl ödeyeceğim demiyor. bu bile 7/24 mutlu gezmek için bir neden.

duygu durumu da fiziksel sağlığı etkiliyor tabii, geççen gün ufak çaplı bir mide kanaması geçirdim stres yüzünden. psikolojik sorunlar çoğu fiziksel hastalıktan daha beterdir.

candide
1

mobil görünümden çık