Annemin ölçtüm 110 sonra kendimin ölçtüm 450 çıktı. Annem şeker hastası. Bende de olabilir ama kendimi kötü hissetmiyorum. Ağız kuruluğum oluyor. Ayak parmaklarımda uyuşma oluyor. Acil doktora gitmeli miyim? Ciddi gibi değil mi?




 

Çok büyük ihtimalle şeker hastasısın ve mutlaka doktora gitmelisin. Önce açlık tokluk şekerini düzenli ölçüp bakacaklar. Duruma göre insülin tedavisine başlarlar. Hiç geciktirme, eğer şeker hastası isen ki olmasan bile 450 hiç normal değil acil diyete başlaman lazım.

burty

aile hekimine ya da dahiliyeye gidin, açlık ve tokluk şekerinize baktırın onlar gerekeni söyler zaten.

my name is ferdinand

gecmis olsun

benzer sureclerden gectim

oncelikle sakin ol

evdeki basit cihazla teshis koymak cok dogru degil. ama o cihazda da kolay kolay 450 gozukmez.

su an ilk etapta doktorla iletisim kuruna kadar sekerli bir sey tuketme
pirinc, patates ve ekmekten uzak dur

aclik, tokluk kan sekeri bilgisine ihtiyac var. onun disinda hba1c degerinin olculmesi gerek. 3 aylik seker ortalaman diyebiliriz bunun icin

sonrasinda tip1 mi yoksa tip2 mi olduguna dair kapsamli testler yapilman gerek

foster

Başka zaman tekrar ölçün, bazen o tür aletlerin hata payı olabiliyor.

Yine yüksek seviyelerde çıkarsa ihmal etmeden doktora gitmek lazım tabi.

Berck

cihazlarda hata payi var ama o kadar degil. o aralikta zaten dogru olcemezler muhtemelen max degeri falan veriyordur. gerekirse bir daha olc (ellerinin temiz oldugundan emin ol, yika kurula onceden), ama 450+ cok yuksek, buyuk ihtimal diyabetin var evet. bir daha olctukten sonra acile / aile hekimine bir gorun. insulin ihtiyacin var.

robokot

Evet, uyusmalar vs seker belirtisi. En kisa zamanda dahiliyeye gitmeniz iyi olur.

Bu arada o aletler bozuk da olabiliyor. Ben olcuyordum 90 cikiyordu, hemen sonra olcunce 120 cikiyordu. Halbuki ayni cikmasi lazim. Ama sizinki cok fazla.

hlot
1

mobil görünümden çık