
Ferritin Goğul Beyefendi'den öğrenebildiğim kadarıyla demir depolama işine bakan proteinmiş. Bunun eksikliği demir depolanmasını azaltacağından vücutta hayli halsizlikler yorgunluklar depresyonlar vs'ler yapabilirmiş. Keşke şikayetini de yazsan, belki yaşamış biri vardır anlatır sana.


ferritin denilen arkada pek cok sebepten düsük olabilir. bununla birlikte dogrudan gastroent. bir sebepten dolayı dusuk olması zordur. kadın icin tahlıl verme gunu adet donemıne denk geldı ıse dusuk cikabilir.
baska bir durum ferritin dusukse demir ve hemoglobininde düsük olması gerekir. ama hemoglobin sigara icenlerde yalancı pozitif olarak yüksek cikabilir. sigara kullanma durumu varsa sonucu etkiliyor olabilir.
