Sb




 

la zona (2007)

blatta hiberna

The platform
Los lunes al sol
Sarmaşık
I, Daniel Blake
(ilki tam olarak beklentinizi karşılar, ancak diğerleri de işçi sınıfı hikayeleri)

shakespearesmother

Ken Loach izleyebilirsiniz.

signore

%3 isimli dizi fena değildir

lappuntamento

Ken loach + 1
Novecento (1900)

Ayrıca 2006 yılından bu yana düzenlenen işçi filmleri festivalinin sitesinden her yıl gösterilen filmlerin listesine bakabilirsiniz.

temasettin

Bilim Kurgu tadında istiyorsanız yukarda da bahsedilen %3'ün ilk sezonu gayet güzel (sonra bozuyor ama önemli değil, ilk sezonu kendinize final yapabilirsiniz)

Daha tarihsel olsun derseniz Downton Abbey var. İngiltere'deki alt aristokrasinin yavaş yavaş silinip yeni bir üst orta sınıfın oluşmasını görebiliyorsunuz.

Sonra yine bilim kurgu olarak In Time diye bir film var. Bence güzelim konuyu harcamışlar ama izlenir. Kısaca para yerine zaman kullanan insanların yaşadığı bir distopya.

Sonra yine bilim kurgu olarak Downsizing ve Upload var. Downsizing ekonomik zorluklar çeken orta sınıfın kendini küçültüp oyuncak malikanelerde falan yaşamasını anlatıp sona doğru saçmalıyor yine. Upload'sa bence şimdilik güzel giden bir komedi. İnsanlar kendilerini ölüm sonrası için para verip sanal cennetlere yükletiyor. Parası çok olan güzel bir müşteri hizmeti alıyor, az olan buglarla dolu sistemlere yükleniyor falan.

akhenaten

La valla

ala09

parasite. en iyi film oscarı aldı 2019'da.

pardus

Potemkin Zırhlısı

unabomber

Ken Loach ayak takımı, riff raff

whoshothesheriff

the good lord bird

curious mind

Dizi olarak;

Downton Abbey

put it in your appropriate place

Bilimkurgu olarak, yeni çekilen Cesur Yeni dünya... Süper

exiztenz
1

mobil görünümden çık