Değerli dostlar bu piyasada malesef araç alma arefesindeyim. Tercihlerimi son ikiye kadar indirdim ama karar veremiyorum.

İlk seçenek: volvo v40
2013 model
1.6dizel d2
140.000km
215.000tl

İkinci seçenek: nissan qashqai
2015 model
1.6 dizel
170.000km
195.000

Siz olsanız hangisini seçerdiniz ve neden? Ben maddi manevi beni yormayacak ve en az sorun çıkaracak aracı arıyorum. değerli yorumlarınız için teşekkürler

 

volvo v40'ın üretimi 2 sene önce durduruldu sonrasında bir şey olursa parça sıkıntısı yaşamayın?

nahtoderfahrung

Yedek parça sorunu yaşamazsıniz volvoda. Önce onu söyleyeyim. Nissanda da yasamazsin.

Ama şöyle bir sıkıntı var. Ne icin kullanacaksınız. Volvo v40 otoban faresi diye nitelendirilen yere iyi basan, gerektiğinde geri yaslamayı seven, golf muadili hb araçken; Qashqai bildigin SUV.

Qashqai Renault motoru kullanıyor diye hatırlıyorum ama 1.6 motor Renault motoru mu bu konuda fikrim yok. Eğer Renault motoruysa parca kodlari aynidir Renault araçlarla hic parça sıkıntısı yaşamazsın zaten.

Yakın bir tanıdığım v40 sahibiydi ve cok memnundu. Kahverengi olanını ben de cok seviyorum hatta. Göze çok hitap ediyor keskin çizgileriyle.

Qashqai ise daha bir aile arabası tadinda.

En son 2013 gibi binmiştim Qashqaiye begenmemistim açıkçası.

Sonuç olarak,

Cok farklı sınıfta iki araba.

Bekarsan v40. Evli çocukluysan Qashqai diyorum.

westblack

Kafa karistirmak gibi olmasin ama renault koleos aldim 2.0dci 150ps version, 8-9lt arasi yakiyor ama cok guzel ve rahat araba. 3 hafta icinde 5600km yol yaptim ki haftaya viyanaya geri donecegim arabadan yana gram yorgunluk yok. Ve donanimi da cok guzel.

c1b2k3

Elma ile armut kıyası olmuş. SUV istiyorsan SUV tercihleri sunulmali. Ha yine de fikrimi söyleyeyim.Clio şasisi üzerine konmuş çakma suv alacağıma V40 alırım güvenle binerim.

fikox

ikisini de seçmem. kilometreleri çok yüksek, ikisinin de maddi manevi yorma riski var, sorun çıkarma riski var, ikisinin boyutları da birbirinden bağımsız. bana kalırsa bu sınıf için yeterince paranız yok, 200 bin liram varsa ve maddi manevi beni yormasın diyorsam ben olsam gider clio, megane falan bakarım.

roket adam

Kilometreleri cok yuksek bence de. Ikisi de hayir bu sebeple

balpolen

ben de karşıyakalıyım. volvonun söylendiği gibi parça sıkıntısı mevcut. qashqai önermem.

mikahakkinen

iki de masraf açar ama bu ikisi arasından qashqai seçerdim.

volvonun ülkede doğru düzgün yetkili servis ağı bile yok.

nuisance
1

mobil görünümden çık